Олександр Маркушин: при перейменуванні вулиць ми обов’язково враховуватимемо думку громади

Image 2021 06 15 18:39:18

При перейменуванні вулиць в Ірпені обов’язково враховуватиметься воля громади. Про це під час засідання виконавчого комітету Ірпінської міської ради сьогодні повідомив мер міста Олександр Маркушин.

«Декілька тижнів тому ми з депутатами проговорювали питання щодо перейменування вулиць у рамках декомунізації і з нагоди 30-тої річниці Незалежності України. Це не повинно бути хаотичне перейменування. Перш за все, ми будемо враховувати думку громади», – заявив Маркушин.

Мер розповів, що у разі категоричної відмови жителів вулиці від перейменування, її назву не змінюватимуть. 

«До нас звернулося багато представників ОСББ по вул. Пушкінській, які категорично проти перейменування. Загалом 95 % мешканців цієї вулиці виступили проти такої пропозиції. Ми не будемо йти проти волі громади. Крапка. Якщо є пропозиції по перейменуванню, ми робимо локальні збори громади і якщо матимемо стовідсоткове погодження, будемо далі рухатися»,  – наголосив Олександр Маркушин.

Він також додав, що на сесію буде виноситися питання щодо перейменування лише провулку 1-го Українського (від вул. Української до вул. Університетської), який носитиме назву почесної громадянки міста Валентини Кулінич.

Нагадаємо, що з нагоди 30-ї річниці Незалежності України Ірпінська міська рада ініціювала перейменування 13 вулиць міста та запропонувала жителям громади вносити свої пропозиції.Обговорення пропозицій відбудеться не пізніше 20 липня в приміщенні міської ради. 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300