Олександр Маркушин привітав литовців з Днем відновлення Державності

Photo 2023 02 16 12 53 45

16 лютого, у день, коли 1918 року литовський народ здобув незалежність від Російської імперії, у Литві святкують День державності. Міський голова Олександр Маркушин від усієї Ірпінської громади привітав литовців із цим святом.

«Успіху і процвітання вашій країні! Добро завжди повертається сторицею, тож у благополуччі Литви я не сумніваюся!», — написав Олександр Маркушин у своєму телеграм-каналі.

Міський голова зауважив, що наразі Литва допомагає Україні відстояти свою державність і незалежність, і місто Ірпінь теж відчуває цю підтримку.

«Саме Уряд Литви допомагає нам зараз відбудовувати зруйнований рашистами дитсадок «Радість». Вони взяли на себе всі фінансові зобов’язання. Це – неймовірна підтримка! Крім того, громада Алітуса надіслала нам потужну генераторну установку і вона вже успішно працює для мешканців Ірпеня», — наголосив Олександр Маркушин.

До того ж міський голова нагадав, що литовський побратим Ірпеня район Алітус гостинно прийняв сотні жінок і дітей, які шукали безпечного прихистку та передавав чимало гуманітарної допомоги, зокрема карету швидкої, заповнену медикаментами.

Також засвідчити свою підтримку в Ірпінь приїжджали різні політичні діячі з Литви. Зокрема Президент Литви Гітанас Науседа та Перша леді Діана Науседа, спікерка Сейму Литви Вікторія Чміліте-Нільсен, головнокомандувач Збройних сил Литви Вальдемарас Рупшіс, Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300