Олександр Маркушин розповів заступнику Генсека ООН про злочини рашистів в Ірпені

Photoeditorsdk Export (14)

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин зустрівся з заступником Генерального секретаря ООН із гуманітарних питань та Координатором надзвичайної допомоги Мартіном Гріффітсом, який приїхав в Ірпінь, і розповів йому про злочини російських військ, вчинені в місті.

«Сьогодні спілкувався із заступником Генерального секретаря ООН із гуманітарних питань та Координатором надзвичайної допомоги Мартіном Гріффітсом. Пан Гріффітс особисто приїхав в Ірпінь, щоб на власні очі побачити, що довелось пережити нашому місту і його мешканцям. У свою чергу розповів йому про надзвичайну жорстокість загарбників щодо мирних людей, про вбивства і знущання, про мародерство. Також повідомив про цілеспрямоване нищення міської інфраструктури, зокрема освітніх, медичних, спортивних закладів. У результаті сьогодні 80% нашої критичної інфаструктири повністю або частково зруйновані», – зазначив Маркушин на своїй сторінці у фейсбуці.

«Сьогодні ми маємо зробити усе, щоб росія сповна відповіла за всі ці злочини. І я щиро вдячний пану Гріффітсу за його сприяння цьому», – підкреслив мер.

Він також закликав усіх міжнародних партнерів, міжнародні благодійні організації і фонди допомогти Ірпеню великогабаритною технікою.

«Нам вкрай потрібні машини для розчищення завалів, а також автомобілі для роботи комунальних служб. Адже, наприклад, окупанти знищили весь автопарк нашого водоканалу! І не тільки…», – наголосив Олександр Маркушин.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300