Олександр Маркушин спростував «сенсацію» про «скандал» в Ірпінській школі №1

87042114 2688334638119708 3151570706005753856 O

Перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин спростував опубліковану в соцмережі недостовірну інформацію про нібито примушування батьків 9-класників школи №1 переводити дітей в інші навчальні заклади. Про це він написав на своїй офіційній сторінці у фейсбуці.

«Сьогодні у групі «Ірпінь Daily / Ирпень» Михайлина Скорик-Шкарівська опублікувала інформацію про те, що «У сш №1 в центрі Ірпеня, якій до 1 вересня обіцяли новий корпус, – страшний скандал…» Так от, насправді ніякого скандалу немає. Насправді 10–11 класів в Ірпінській школі №1 не було вже цього навчального року з тієї причини, що не набралась достатня кількість дітей. Зараз є два 9-х класи, де навчається 45 учнів. Перейти в 10-й клас виявили бажання поки лише 8 учнів! Решта дітей будуть вступати у виші або переводитися в ірпінські ліцеї. Ще з січня дітям і батькам було роз’яснено, що у випадку, якщо в 10-й клас переходитимуть менше 15 дітей, то створити окремий клас буде неможливо. Всі про це знали. Якщо дітей буде 15 і більше, то буде створено окремий 10-й клас», – зазначив Маркушин.

«Щодо класної кімнати, то ніхто нічого ні в кого не забирав! Якщо учнів буде близько 15-ти, то і класні кімнати будуть адаптовані під кількість учнів. У більші перейдуть ті класи, де більше дітей. І це логічно. Ну і також хочу наголосити, що навчальний рік ще не завершено. Документів про закінчення 9-х чи 11-х класів школи ще не отримали! Тому дуже прошу не робити сенсацій там, де їх немає і не може бути», – додав він.

За словами першого заступника мера, новий корупус школи №1, про який згадано в дописі Скорик-Шкарівської, «зараз у процесі будівництва». «Наступного тижня окремо про це прозвітую», – зазначив Олександр Маркушин.

Також він зауважив, що не мав можливості роз’яснити ситуацію безпосередньо в групі «Ірпінь Daily / Ирпень», оскільки його особисту сторінку там заблокували.


Підписуйтеся на новий Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300