Олександр Маркушин терміново скликає «антивірусний» штаб Ірпеня

119204540 1710441212464416 9048926046993926027 O

Сьогодні в Ірпені відбудеться термінове засідання оперативного штабу протидії поширенню COVID-19. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці та на телеграм-каналі перший заступник міського голови Олександр Маркушин.

«Невідкладно скликаю Антивірусний штаб Ірпеня. Минулого тижня в Ірпені було зафіксовано 89 випадків захворювання на COVID-19, а цього тижня – вже 119! Для порівняння, у червні-липні середній показник захворюваності на тиждень становив 20—25 осіб. Якщо кількість хворих на коронавірус зросте до 160 на тиждень, Ірпінська громада потрапить до червоної зони. А це означає суттєве посилення карантинних заходів та обмежень. Зараз ми у помаранчевій зоні», — написав Маркушин.

Він наголосив, що «ризики високі, ситуація надзвичайна, адже також збільшилась кількість важких форм захворювання».

«Наразі нове інфекційне відділення Ірпінської лікарні завантажено на 100%. При цьому 60% пацієнтів — з Ірпінської громади, решта 40% — з сусідніх громад. Щодо інших опорних лікарень, то ситуація, на жаль, така ж. Через заповненість нашої інфекційки пацієнтами з інших населених пунктів жителі Ірпінської громади зараз вимушені госпіталізуватись до інших опорних лікарень. Зокрема Кагарлика, Переяслава та Білої Церкви. Туди незручно добиратися пацієнтам та їхнім рідним, а умови перебування значно гірші», — зазначив перший заступник мера.

За словами Маркушина, він «уже доручив керівнику Антивірусного штабу Ірпеня Андрію Левківському підготувати перелік карантинних обмежень, які варто впровадити в регіоні, щоб попередити стрімке розповсюдження коронавірусу, а також доручив передбачити бронювання більшої кількості місць в інфекційному відділенні для пацієнтів з Ірпінської громади».

Нагадаємо, протягом останньої доби в Україні було зафіксовано 3144 випадки коронавірусної хвороби — це новий антирекорд. Також рекордну кількість хворих — 404 особи — виявлено за добу в Києві.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300