Олександр Маркушин: «Відсьогодні містобудівні умови видаватимемо тільки юридичним особам»

Imgonline Com Ua Resize Bfas2tbgje 1

Відсьогодні містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирних будинків на території Ірпінської громади отримуватимуть лише юридичні особи. Про це на засіданні виконкому міської ради заявив мер Ірпеня Олександр Маркушин.    

«Починаючи з сьогоднішнього засідання виконкому жодна людина не зможе отримати містобудівні умови та обмеження як фізична особа, а видаватимемо їх виключно юридичним особам. Бо це податки в бюджет нашого міста», – сказав міський голова.

«До цього забудовник міг отримати містобудівні умови як звичайна людина – Іванов Іван Іванович. Але як фізична особа будує 9-поверховий будинок? Ухиляється від податків, і місто недоотримує податки. А коли будуватиме товариство – на будь-якому будівництві будуть працювати наймані люди, і податок на доходи фізичних осіб щомісяця буде йти до нас у бюджет. І ми можемо прийти з перевіркою разом із податковою службою і подивитися, скільки працює офіційно найманих людей», – зазначив Маркушин.

Він зауважив, що забудовники-фізособи також нерідко уникають сплати податків при продажі нерухомості. «При оформленні продажу в нотаріуса людина сплачує 5% від вартості, і це йде в місцевий бюджет. Але багато забудовників ухиляються від цього податку – укладають договір спільної діяльності або інвестиційний договір. На сьогоднішній день ми підводимо під цим риску. Для юридичних осіб інша відповідальність за ухилення від податків. І інші штрафи – в десятки разів вищі, якщо десь порушуються норми. Ми будемо це максимально контролювати і в рази більше наповнювати бюджет», – наголосив мер.

«Буде тільки так. Хочеш будувати в місті – роби все за законом, не хочеш – такі забудовники нам не потрібні», – підкреслив він.   


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300