Реклама

Олександр Маркушин: «Відсьогодні містобудівні умови видаватимемо тільки юридичним особам»

Олександр Маркушин: «Відсьогодні містобудівні умови видаватимемо тільки юридичним особам»

Відсьогодні містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирних будинків на території Ірпінської громади отримуватимуть лише юридичні особи. Про це на засіданні виконкому міської ради заявив мер Ірпеня Олександр Маркушин.    

«Починаючи з сьогоднішнього засідання виконкому жодна людина не зможе отримати містобудівні умови та обмеження як фізична особа, а видаватимемо їх виключно юридичним особам. Бо це податки в бюджет нашого міста», – сказав міський голова.

«До цього забудовник міг отримати містобудівні умови як звичайна людина – Іванов Іван Іванович. Але як фізична особа будує 9-поверховий будинок? Ухиляється від податків, і місто недоотримує податки. А коли будуватиме товариство – на будь-якому будівництві будуть працювати наймані люди, і податок на доходи фізичних осіб щомісяця буде йти до нас у бюджет. І ми можемо прийти з перевіркою разом із податковою службою і подивитися, скільки працює офіційно найманих людей», – зазначив Маркушин.

Він зауважив, що забудовники-фізособи також нерідко уникають сплати податків при продажі нерухомості. «При оформленні продажу в нотаріуса людина сплачує 5% від вартості, і це йде в місцевий бюджет. Але багато забудовників ухиляються від цього податку – укладають договір спільної діяльності або інвестиційний договір. На сьогоднішній день ми підводимо під цим риску. Для юридичних осіб інша відповідальність за ухилення від податків. І інші штрафи – в десятки разів вищі, якщо десь порушуються норми. Ми будемо це максимально контролювати і в рази більше наповнювати бюджет», – наголосив мер.

«Буде тільки так. Хочеш будувати в місті – роби все за законом, не хочеш – такі забудовники нам не потрібні», – підкреслив він.   


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!