Олександр Маркушин зустрівся із сім’ями загиблих учасників АТО (відео)

Вони усміхаються і щиро розказують про останні події свого життя. Але їхні очі не покидає глибокий смуток. Напередодні Новорічно-Різдвяних свят в Ірпінській міській раді відбулася традиційна зустріч міського голови з сім’ями загиблих учасників АТО.

Інна Бобер, вдова офіцера-розвідника Сергія Бобра:
«Дуже приємно, що нас запрошують. Це така хвилина, що ми можемо побути разом (не так часто ми зустрічаємося одне з одним), а також із керівництвом міста, зі службою соціального захисту. Мені, як переселенці, є з чим порівнювати. Це дуже важливо».  

За столом – переважно матері та дружини хлопців, які вже ніколи не повернуться додому. За словами мера Олександра Маркушина, постійна підтримка та всебічна допомога цим сім’ям – це найменше, що може зробити місто на знак поваги та вдячності.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Бажаю, щоб і надалі ми були таким одним монолітом, яким ми є на сьогоднішній день. Я вважаю, в нас є співпраця і є нормальні відносини. Все, що треба від нас – із усім до нас можна звертатися, всі програми, які ми фінансували в році, що минає, ми будемо однозначно фінансувати і в наступному. Більше того, робіть пропозиції – і будемо рухатися далі».

Говорили про різне: оздоровлення, лікування, вирішення комунальних питань, належне вшанування пам’яті героїв. Усі свої прохання та зауваження родичі загиблих залишили у спеціально розроблених анкетах.

Петро Зброжек, начальник упраління праці та соціального захисту:
«Ми їх розробили для чорнобильців, для багатодітних – для тих, із ким ми спілкуємось. Хочемо кожного почути, щоб кожен написав про своє – що турбує, хвилює, болить – а ми тоді так організуємо роботу, щоб була відповідь, зворотна реакція, допомога».  

На сьогодні в Ірпінській громаді проживає 21 сім’я загиблих героїв АТО. Лише за цей рік на їхню підтримку з місцевого бюджету було виділено понад пів мільйона гривень зокрема, на компенсацію оплати комунальних послуг, оздоровлення, вирішення побутових проблем.

Антон Головенко, депутат Ірпінської міської ради:
«Тенденція така, що, все ж таки, ми вирішуємо проблеми. На сьогоднішній день у нас усі родини загиблих отримали земельні ділянки, квартири. І ми пишаємося, що ми можемо виконувати наші обіцянки – те, що їм належне, ми робимо».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300