Олександр Павлюк: «На Київщині дуже великою залишається мінна небезпека»

Photoeditorsdk Export (6)

Голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк ще раз закликав жителів деокупованих населених пунктів не поспішати повертатися додому через небезпеку, пов’язану з залишеними ворогом боєприпасами та мінними пастками.

«Дуже великою залишається мінна небезпека. Тільки за сьогоднішній день нашими саперами знашкоджено більше тисячі боєприпасів. Загалом – більше 14 з половиною тисяч. Уявляєте собі цю небезпеку, цю кількість вибухових речовин, які лежать по всіх вулицях, по всіх населених пунктах, дорогах, лісопосадках? І це все потрібно знешкодити перед тим, як дати можливість населенню повернутися до своїх домівок. Тому ми рекомендуємо людям не поспішати з поверненням доти, поки не буде безпечно», – сказав Павлюк в ефірі національного телемарафону.

Він зазначив, що наразі йдеться лише про розмінування населених пунктів і доріг. «Щоб розмінувати всю територію, нам потрібні величезні сили й засоби та мінімум рік інтенсивної роботи. Тому ми поки що говоримо про місця, де люди проживають, бо ворог залишив нам дуже багато «сюрпризів»», – наголосив керівник адміністрації.

«Якщо люди повертаються, бажано перед тим, як зайти у свою домівку, подати заявку через місцеві органи влади саперам, щоб вони зайшли й перевірили помешкання на небезпечні предмети. При знаходженні вдома боєприпасу необхідно негайно повідомляти, і група невідкладно виїжджає для його ліквідації», – пояснив Павлюк.

Він підкреслив, що знайдених підозрілих предметів не можна торкатися.   

«У кожному населеному пункті Київщини чергують працівники ДСНС. Розгорнуто штаби. Потрібно негайно повідомляти про знайдену річ невідомого походження. Бажано маркувати чи обгороджувати цей предмет для того, щоб його не торкнулись інші люди. Чергові бригади тут же виїжджають на місце і знешкоджують ці предмети», – відзначив Олександр Павлюк.

Нагадаємо, якщо ви помітили в Ірпені підозрілий предмет, одразу телефонуйте на номер 0937007872 або 101.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300