Особливості роботи мобільної соціально-психологічної бригади в Ірпені (відео)

З минулого літа в Ірпені працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги. Фахівці цієї бригади надають безкоштовні консультації та підтримку різним категоріям населення у найрізноманітніших кризових ситуаціях.

Олена Шевченко і Наталія Вагнер — працівниці Ірпінської мобільної бригади соціально-психологічної допомоги. І зараз у них плановий виїзд на чергову зустріч. Цього разу дівчата вестимуть прийом в Ірпінському модульному містечку «Дубки». Тут на них вже чекає Марина.

Марина, мешканка Ірпеня:

«Ще коли ми виїжджали, тікали звідси, я ще не розуміла, що чекає нас потім. А потім, коли зіштовхнулася, що немає нашого житла, дуже було важко. Були питання повязані з тим, що нам потрібно лишитися там, у Чернігівській області».

У Марини семеро дітей. Своє життя поза межами Ірпеня вона категорично не сприймала. На новому місті не знаходила себе. І як тільки видалася перша можливість, вона з сім’єю повернулася додому. Але справитися з реальністю, що дім знищений і його вже нема, було дуже складно. Зізнається, здобула внутрішню рівновагу саме завдяки допомозі психологів мобільної бригади.

Марина, мешканка Ірпеня:

«Зараз навіть діти кажуть, мама добренька, мама інша стала».

Наталія Вагнер,  координаторка-психологиня мобільної бригади соціально-психологічної допомоги:

«Наша мобільна бригада соціально-психологічної допомоги входить у робочу групу, створену у нашому місті. У цю робочу групу входять представники усіх служб: Центру зайнятості, Пенсійний фонд, Управління праці і соціального захисту і ми. І щочетверга відвідуємо модульне містечко. З другої до третьої години тут працюємо».

Психологині кажуть, їхні маршрути і графіки можуть бути різними. Адже вони проводять не лише планові виїзди, а й екстрені. Зазвичай, екстрені стосуються випадків домашнього насильства.

Наталія Вагнер,  координаторка-психологиня мобільної бригади соціально-психологічної допомоги:

«Ми виїжджаємо на місце, надаємо людині допомогу, в тому числі психологічну консультацію і після цього призначаємо дату наступної консультації. Яка вже є плановою».

Мобільні групи надають також стаціонарні консультації. Їх проводять у вівторок і  четвер з 14 до 17 години у кабінеті на другому поверсі Управління праці та соцзахисту населення.

Олена Шевченко, психологиня мобільної бригади соціально-психологічної допомоги:

«Перший раз ми виїхали на виклик кризовий чи запланований виклик, а далі ми плануємо зустріч з людьми вже в кабінеті».

Тетяна, мешканка Ірпеня:

«Мені довелося звертатися до них, бо я була – караул! Поранили дуже сильно сина. Я вже не можу ні спати, нічого. Прокручується одне й теж в голові. Я нічого не можу помогти. Хочеться якось розрядить обстановку і я нічого не можу зробити».

На вулиці за розмовою з психологинею зустрічаємо Олену. Дівчина розповідає, їй вдалося розкрити свій потенціал і повірити в себе на гуртових заняттях мобільної бригади. І зараз Олена вже й сама допомагає іншим.

Олена, мешканка Ірпеня:

«Я зараз працюю психологинею у просторі «Вільна». Дівчата розкрили насправді той потенціал, який  в мені довгий час не те що дрімав, а був активний, але не дуже себе проявляв».

Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги працює в  Ірпені з минулого літа в рамках проєкту Фонду ООН у галузі народонаселення за підтримки Громадської організації «Інноваційні соціальні рішення». Весь цей час ірпінці працюють у тісній  взаємодії з такою ж бригадою, що діє на території Бучанської громади.

Вікторія Семко, координаторка-психологиня мобільної бригади Бучанської громади:

«Взаємодія надзвичайно потужна. Ми одна одну, як бригада, підстраховуємо. Також, якщо у нас на робочі телефони надходять дзвінки з інших регіонів України, ми теж передаємо по інших бригадах, як нашої громадської організації, так і інших імплементаційних партнерів, бо по усій Україні працює  101 така мобільна бригада».

Варто зазначити, що в цьому сюжеті оприлюднені історії людей лише з їхньої згоди. Також повідомляємо, що допомога фахівців мобільної бригади є безкоштовною. Якщо ж ви потребуєте такої допомоги, звертайтеся  за телефонами: (096) 141 52 58; (050) 527 56 53.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300