Перші здобутки школи «Реал Мадрид» в Ірпені (відео)

Восьмирічний Андрійко завзято підкорює неслухняного м’яча. Що донедавна хлопчик не вірив, що мрія стати футболістом здійсниться. Тепер він навчається в соціально-спортивній школі «Реал Мадрид» і щасливий через таку можливість.

Андрій, вихованець соціально-спортивної школи «Реал Мадрид»:
«Мрію стати видатним футболістом».

Таких, як Андрійко, в школі «Реал Мадрид» в Ірпені навчається чимало – 145 дітей із соціально незахищених сімей. Найстаршим – 17, наймолодшим – 7 років. Діти навчаються футболу та баскетболу.

Назар, вихованець соціально-спортивної школи «Реал Мадрид»:  
«Я хочу грати на українському чемпіонаті».

Тренування в школі проходить двічі на тиждень. Зараз займається молодша група. Тренерка Наталія Бесідовська провела з нею вже двадцять спортивних уроків.

Наталія Бесідовська, тренерка з футболу соціально-спортивної школи «Реал Мадрид»:  
«Видно, що вони розвиваються, їм дуже подобається тут – не тільки через те, що є тренування – у нас дуже багато в цьому проєкті різних уроків: і на психологію вони ходять, і англійську відвідують».

Працівники школи відзначають, що за час навчання поведінка учнів і їхнє ставлення до оточуючих помітно змінюються.

Наталія Бесідовська:
«У них виховується самооцінка, самостійність, командність, вони більше звертають увагу на своє здоров’я».

Змінювати та розвивати себе допомагають і заняття з психології. Найголовніше, чому навчають дітей на цих уроках – позитивній комунікації і взаємодії.

Неля Тройчук, психолог соціально-спортивної школи «Реал Мадрид»:
«Дуже багато підлітків змінили своє ставлення до емоцій, стали їх більше контролювати. Це дуже важливо в підлітковому віці».

Те, як змінюються діти, помітили і батьки, і керівництво базової школи №17.

Леся Литвин, директорка ЗОШ №17:  
«Ті діти, з якими ми раніше мали проблеми, і які відвідують зараз соціально-спортивну школу, виправляються. Вони стають більш дисциплінованими, і ми маємо менше зауважень від їхніх класних керівників саме про поведінку».

Соціально-спортивну школу відкрили в Ірпені у жовтні. Це одна із трьох таких шкіл в Україні. Її заснувала громадська організація «Епіцентр – дітям» у співпраці з фондом «Реал Мадрид».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300