Реклама

Петро Король розказав, як після деокупації ексгумували та перепоховували тіла розстріляних мешканців Ірпеня

Петро Король розказав, як після деокупації ексгумували та перепоховували тіла розстріляних мешканців Ірпеня

Депутат Ірпінської міської ради Петро Король розповів, як після деокупації Ірпеня разом з командою волонтерів займався ексгумацією та похованням тіл розстріляних під час окупації Ірпеня цивільних мешканців. Свої спогади він озвучив у відеоролику, який вийшов до річниці звільнення Ірпеня.

Зокрема, Петро Король показав, як зараз виглядає місце у парку Мами, де під час окупації місцеві захоронили жінку з сином. Їх росіяни вбили під час спроби евакуюватися. Фотографія цієї могили тоді облетіла весь світ і стала черговим доказом російських воєнних злочинів. Зараз на цьому місці висадили сакуру, а тіла перепоховали.

Також Петро розказав історію створення відомого вже на весь світ кладовища розстріляних машин в Ірпені.

«Попри все, що пройшло в нашому місті, що робилося, мене дуже радує, що на сьогоднішній день в парках і скверах чуємо дитячий сміх, бачимо їхні посмішки на обличчях  і це все завдяки нашим захисникам!»,— наголосив Петро Король.

Загалом за період бойових дій в регіоні російські військові закатували й вбили близько 300 мешканців Ірпеня.

«Це дуже складна робота, на яку мало хто наважиться. У першу чергу психологічно. Тому я щиро дякую Петрові, за те, що він знайшов у собі сили пригадати ті події і розповісти про них. Рекомендую усім подивитися цей відеоролик», — розповів Олександр Маркушин.

Переглянути відеоролик можна ТУТ.

Нагадаємо, раніше Ірпінський міський голова Олександр Маркушин опублікував відеоролик до річниці звільнення міста-Героя від ворожої армії. Він закликав усіх згадати ті страшні події та кожного, хто тоді захищав, боровся, допомагав, евакуйовував і рятував.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!