Підлітка з Бучанської громади, якого розшукувала поліція, знайшли за 30 км від дому (відео)

Photoeditorsdk Export

13-річного підлітка з селища Бабинці Бучанської громади, якого майже добу розшукувала поліція, знайшли за 30 км від дому живим і неушкодженим. Про це повідомляється на сторінці Бучанського районного управління поліції у фейсбуці.

«25 жовтня близько 12:30 тінейджер узяв портфель, сів на велосипед та поїхав з дому. Батьки спершу шукали хлопця самотужки, а на вечір, коли Віктор не повернувся, звернулися до правоохоронців. У пошуках дитини оперативно були задіяні всі підрозділи поліції Київщини, в тому числі весь особовий склад відділень поліції №№1, 2, 3 Бучанського районного управління, групи реагування патрульної поліції, поліцейські офіцери громад, ювенальна превенція, оперативники карного розшуку, кінологи, представники ДФТГ, громадськість», – розповідається в дописі.

Поліцейські опитували знайомих підлітка, односельців, показували фото хлопця в містах і селах району, перевіряли лісосмуги та недобудови, залучили до пошуку соцмережі. Врешті на записі однієї із камер відеоспостереження правоохоронці помітили Вітю, який рухався трасою Київ — Ковель. Основні пошукові зусилля сконцентрували на тому напрямку.

Згодом стало відомо, що схожого за описом хлопчика бачили на одній із вулиць селища Макарів. Поліцейські обійшли на цій вулиці всі будинки і знайшли підлітка.

«У день втечі Вітя подолав велосипедом майже 30 кілометрів. Знесилений та голодний попросився заночувати в місцевому гуртожитку. Хлопчину прихистила одна з літніх жительок. Знайденого підлітка поліцейські привезли додому. Батьки та родичі дякували правоохоронцям і не стримували сліз. «Мандрівник» теж плакав та обіцяв більше ніколи не тікати з дому», – розповіли в управлінні.

Наступного дня поліцейські спільно з працівниками соціальної служби відвідали сім’ю Віті, в якій виховується п’ятеро дітей. Правоохоронці привезли їм необхідні речі, іграшки та смаколики.

«Вітя з братиками та сестричкою радісно зустріли нових знайомих. Хлопчик здоровий, задоволений та щасливий, що знаходиться поруч із рідними», – відзначили поліцейські.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300