Підприємці Приірпіння можуть отримати грант на розвиток свого виробництва

Photo 2023 03 09 17 54 59

Міжнародна організація з міграції та Агентство ООН з питань міграції запрошують український малий та мікробізнес взяти участь у грантовій програмі. Ініціативу створено у межах проєкту «Рішення у сфері безпеки людини в Україні», який фінансується урядом Японії.

За грантовою програмою мікропідприємства можуть отримати до 7 тисяч доларів, а малі — до 20 тисяч. Всього планують відібрати 12 малих та 18 мікропідприємств.

Власники зможуть витратити отримані кошти на:

  • Придбання спеціалізованого обладнання, інструментів (крім вживаних), необхідних для виробництва/переробки та іншої діяльності компанії; 
  • Оренда приміщення (до 4 місяців); 
  • Ремонт і облаштування приміщень (зокрема, придбання меблів, стелажів тощо); 
  • Заробітна плата (до 4 місяців) і витрати на створення додаткових робочих місць; 
  • Закупівля сировини для виробничого процесу (до 50% від суми гранту); 
  • Перевезення обладнання / персоналу; 
  • Інші відповідні види діяльності. 

Взяти участь можуть малі та мікропідприємства, які здійснюють діяльність в Київській (без міста Київ), Чернігівській чи Полтавській областях або були переміщені у ці області з інших регіонів. Також підприємство повинно бути зареєстровано українським громадянином в Україні та не менше, ніж за рік до подачі заявки.

При відборі перевагу надаватимуть підприємствам постраждалим від війни, тим, хто забезпечує свою громаду критичними товарами чи послугами, а також тим, хто працевлаштовує представників вразливих категорій населення або демонструє інший позитивний соціальний вплив на громаду.

Щоб взяти участь у програмі треба до 3 квітня заповнити анкету для малого або для мікропідприємства.

Деталі можна дізнатися на сайті Міжнародної організації з міграції або звернувшись з інформаційним запитом на електронну пошту: [email protected]

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300