Після відвідування Ірпеня американська письменниця вирішила продати сімейну реліквію для допомоги українкам

313419285 814653873197626 1512443495868302127 N

Після відвідування Ірпеня, Бучі, Бородянки й Макарова відома американська письменниця, телеведуча та бізнесвумен Мітці Пердью вирішила продати з аукціону свою обручку зі старовинним колумбійським смарагдом і передати виручені кошти на підтримку українок, які постраждали від російської агресії, та на будівництво на Київщині шелтера для жінок, що стали жертвами насильства й торгівлі людьми. Про це розповів керівник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

«Відома письменниця та спадкоємиця всесвітньовідомої мережі готелів «Шератон» наважилась приїхати у охоплену війною країну цього літа. Побачила роботу поліцейських Київщини і наслідки окупації для нашої області. Разом із нами Мітці відвідала Ірпінь та Бучу, на власні очі побачила розбиті окупантами житлові будинки, спалені школи, зруйновані поліцейські будівлі Бородянки і Макарова. І всюди вона була вражена жорстокістю агресорів, руйнівними наслідками вторгнення російських військ в Україну. Щиро вдячний Мітці за готовність пожертвувати знаковою родинною цінністю заради підтримки українців. Це важливий знак для філантропів усього світу», – написав Нєбитов на своїй сторінці у фейсбуці.

Поїздка Мітці Пердью Київщиною розпочалася зі зруйнованого мосту в ірпінському мікрорайоні Романівка. В Ірпені гостя також оглянула найбільш постраждалі від обстрілів масиви мікрорайону СМУ, Центральний будинок культури, будівлю відділу поліції.   

Статки родини письменниці дозволяють зробити благодійний внесок, не продаючи сімейну реліквію, проте вона спеціально пішла на жертву, щоби привернути увагу до необхідності допомагати Україні. До того ж, смарагд із її обручки має унікальну історію. Він був піднятий із дна океану серед скарбів, які перебували на борту затонулого у 1622 році іспанського галеона «Нуестра-Сеньйора-де-Аточа». Одним із спонсорів підводної експедиції був Франклін Парсонс Пердью – майбутній чоловік Мітці. Майже весь дохід від продажу своєї частини скарбів – понад мільярд доларів – він пожертвував освітнім закладам, а собі залишив смарагд вагою 6,25 карата, із якого зробив перстень. У 1988 році Франклін подарував його Мітці, яка погодилася стати його дружиною.

7 грудня перстень виставлять на аукціон «Sotheby’s Magnificent Jewels» у Нью-Йорку. Очікується, що за нього буде виручено 50–70 тисяч доларів.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

«Україні потрібен свій фантастичний всесвіт» — автор фентезі «Кий і морозна орда» Нік Лисицький

Сьогодні, 16:14

Детальніше
Ірпінь закуповує 77 ударних дронів

Сьогодні, 15:38

Детальніше
Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Всі новини
300x300