Платники податків Київщини за 5 місяців сплатили майже 350 млн грн на підтримку української армії

Податки

Головне управління Державної фіскальної служби у Київській області з посиланням на свого очільника Олексія Кавиліна повідомило, що за п’ять місяців поточного року платники податків Київщини перерахували 5,4 млрд. грн.  Це на 40% або 1,5 млрд. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року. На підтримку збройних сил України за цей час зібрано 346 мільйонів військового збору.

«За обсягом надходжень до державної скарбниці сплата податку на додану вартість складає майже 48%. Тобто, зі січень-травень платники регіону  спрямували до бюджету 2,6 мільярда гривень. Порівняно з тим самим періодом минулого року, ця сума зросла більш ніж на третину або 653 мільйона гривень. Серед чинників такого зростання – збільшення кількості платників ПДВ: якщо попереднього року станом на 1 червня їхня кількість складала 16 066 суб’єктів господарювання, то цьогоріч це вже 17 491 платник. Зросли і обсяги оподатковуваних операцій. І що найголовніше – максимальна робота з руйнування схем ухилення від оподаткування», — говориться у повідомленні.

Динаміка сплати податку на доходи фізичних осіб зросла на 27% порівняно з січнем-травнем 2018 року. Наразі сплачено 1,2 млрд. грн. із сумою додаткових надходжень у 261 мільйон гривень.  На підтримку збройних сил України зібрано 346 мільйонів військового збору. Темп росту у приведених умовах до відповідного періоду 2018 року складає 125%, що у грошовому еквіваленті дорівнює 69,2 млн. грн. Зі сплати податку на прибуток підприємства  державний бюджет отримав 1,1 млрд. грн., що на 26% або 233 мільйона гривень більше за суму, що надійшла у січні-травні минулого року.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300