Побратимом Ірпеня стане одне з найбагатших міст США (відео)

Побратимом Ірпеня стане одне з найбагатших міст Америки – Маямі. Це найбільш населений округ у Флориді – з населенням понад два з половиною мільйони осіб.  Дотепер побратимами Маямі були всього дев’ять міст-мегаполісів. І те, що Маямі обрало для себе побратимом таке маленьке місто, як Ірпінь, стало прецедентом.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«У нас було декілька зустрічей у «Zoom« із депутатами, і вони на своїй сесії прийняли рішення щодо побратимства. І сьогодні наші депутати міста Ірпеня так само прийняли паралельне рішення, і будемо підписувати угоду про побратимство».

У налагодженні братерських стосунків Ірпеня й Маямі значною мірою посприяв народний депутат України Мар’ян Заблоцький. Він каже – Маямі зацікавилось Ірпенем, бо після бойових дій на території громади місто стало відомим на весь світ.

Марян Заблоцький:          
«Ірпінь – місто-герой, і воно потрапило в усі світові новини. Ірпінь відвідували, здається, всі ключові світові лідери, які тільки могли сюди приїхати, всі знаменитості. Ірпінь – це відомий у світі символ спротиву».

Поки тривають формальності з підписанням угоди про побратимство, Маямі вже запропонувало свою допомогу Ірпеню.

Олександр Маркушин:
«Ми будемо спілкуватися з їхнім мером щодо відбудови ДЮСШ або з приводу нашого Будинку культури».

Мар’ян Заблоцький:
«З точки зору економічних взаємостосунків це потенційно дуже цікаво. А взагалі ми з мером Ірпеня Маркушиним створили проєкт, щоб брати цивільну зброю у США і роздавати цивільним в Україні. Перший проєкт – це 147 пістолетів і 20 автоматів буде дарувати поліція Маямі Ірпеню. Це буде перший прецедент, коли поліція передає саме зброю».

Маямі – це вже друге місто-побратим Ірпеня у Сполучених Штатах Америки. У 2018 році Ірпінь побратався з Мілуокі. Відповідну угоду підписав тодішній міський голова Володимир Карплюк. Сьогодні Мілуокі вже також активно долучилося до відбудови Ірпеня.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300