Побратимство Ірпеня й Борни в дії: 8 поранених українських нацгвардійців лікуватимуться у ФРН

288675838 577892623704264 8872195676335794997 N

Завдяки співпраці Ірпеня з німецьким містом-побратимом Борною вісім важкопоранених українських нацгвардійців пройдуть курс лікування й реабілітації в борнській клініці. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.

«Наша співпраця з містом-побратимом Ірпеня – німецькою Борною – продовжується реальними справами. Вчора восьмеро важкопоранених бійців Національної гвардії України прибули в Борну на лікування у мережі клінік міста «Sana Klinikum». Тут запловані подальші операції, протезування та реабілітація наших захисників. Це стало можливим завдяки плідній співпраці Ірпеня та Борни», – написав Карплюк.

Він подякував меру Борни Сімоне Людтке, голові обласної ради Генрі Грайхему, директору «Sana Klinikum» у Борні Роланду Бантле, Службі невідкладної швидкої допомоги округу Лейпциг, німецькому Червоному Хресту та пожежникам із добровільної частини Борни.

«Також подяка Національній гвардії України та старшому офіцеру військово-медичного управління ГУ НГУ майору медичної служби Томашевському Дмитру за підготовку всіх важливих документів, раднику Ірпінського міського голови з міжнародної співпраці Оксані Сулимі, лікарям Золочівського військового госпіталю, які підготували бійців до поїздки, полковнику медичної служби, начальнику Золочівського військового госпіталю НГУ Наталії Стефанів, яка особисто супроводжувала колону автомобілів швидкої допомоги до українсько-польського кордону, та заступнику начальника ВГ з медичної частини майору медичної служби Ялукову Сергію, ірпінським медичним сестрам Альоні Ковальовій та Вікторії Фареник, які супроводжували наших бійців під час поїздки. Друзі, разом ми зробили велику справу!» – підкреслив Володимир Карплюк.

Нагадаємо, бургомістерка Борни Сімоне Людтке під час візиту в Ірпінь у травні пообіцяла, що її місто допоможе відновити Ірпінський ліцей №3, який дуже постраждав від обстрілів російських окупантів.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300