Почесними громадянами Коцюбинського посмертно стали чотири воїни-односельці (відео)

Дмитро Кириченко, Валентин Дем’яненко, Андрій Тищенко, Михайло Туровський. Ці імена навічно залишаться у пам’яті односельців як герої-оборонці рідної країни. На своїй сесії коцюбинські депутати прийняли їх посмертно в когорту Почесних громадян селища.

Римма Кириченко, мати загиблого воїна:

«Їх було 30 хлопців. Залишилося двоє. 28 загинуло».

В очах сум і сльози. У серці невимовний материнський біль. Коцюбинчани Рима та Сергій Кириченки розповідають про свого сина Дмитра. Він разом із побратимами загинув на фронті під час виконання бойового завдання. Був сапером.

Сергій Кириченко, батько загиблого воїна:

«На фронт він пішов не по повістці, а по самозверненю, як патріот. На нього повинні усі рівнятися. Він по життю такий був добрий і справедливий».

У пам’яті Римми Іванівни та Сергія Анатолійовича, їхній син навічно залишиться тритцятитрирічним. У пам’яті односельців він буде вічним Героєм, якого коцюбинчани прийняли в когорту почесних громадян селища.

Посвідку про звання Почесного громадянина Коцюбинського – Валентина Дем’яненка – тримає в руках дядько героя, Андрій.

Андрій Іващенко, дядько загиблого воїна:

«У мирному житті він був рятівником. Допомагав людям на пляжах Києва. У планах – він хотів вступати у медичний заклад і отримувати вже освіту другу вищу».

Валентин загинув у січні, під Бахмутом. Наречена воїна, Валерія, так і не встигла стати щасливою дружиною і мамою його дітей.

Валерія, наречена загиблого воїна:

«Що я, що він надіялися, що ця війна закінчиться, що у нас будуть плани, буде сім,я, будуть діти, планували дім свій».

Окрім  Дмитра Кириченка та Валентина Дем’яненка рішенням сесії коцюбинчани присвоїли посмертно звання Почесного громадянина Коцюбинського також Андрію Тищенку та Михайлу Туровському.

Cергій Даніш, Коцюбинський селищний голова:

«Це наші земляки, це наші люди, громада їм дуже вдячна за їхній подвиг. Підтримка рідним і щирі слова співчуття. Обов’язково зробимо Алею Слави наших славетних воїнів, саме жителів нашого селища, які загинули за державу».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300