Реклама

Поліція ідентифікувала росіянина, який розстрілював цивільні авто у Гостомелі

Photo 2024 03 20 13 22 19

Правоохоронці ідентифікували росіянина, який розстрілював цивільні авто у Гостомелі. Це командир взводу спецпідрозділу військ Нацгвардії рф по Красноярському краю. Про це повідомили у поліції Київської області.

25 лютого 2022 року російські окупанти у Гостомелі з усіх видів озброєння розстріляли 12 автомобілів. Найменша кількість влучань у транспортних засобах – 38 куль, найбільша – 178. Тоді окупанти вбили 11 людей, ще 15 отримали поранення.

Підозрюваний та його співслужбовці отримали наказ від свого командира на вбивство цивільного населення. Він без попередження відкрив вогонь зі стрілецької зброї по цивільному автомобілю, що рухався в напрямку Бучі. Водій отримав численні вогнепальні поранення. На щастя, потерпілому вдалось врятуватись.

У 2022-2023 роках сімом загарбникам поліцейські оголосили про підозри у порушенні законів та звичаїв війни.

«За результатами злагоджених дій працівників слідчого управління поліції Київщини, оперативного супроводу кримінальної поліції ГУНП в АР Крим та м. Севастополь, встановлено ще одного військовослужбовця рф, який перебуваючи на посаді заступника командира спецпідрозділу військ нацгвардії рф Красноярського краю, разом з іншими військовими брав участь у розстрілі українців», — повідомили у поліції.

Заступнику командира взводу спецпідрозділу військ Нацгвардії рф по Красноярському краю повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України).

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама