Поліція Київщини затримала шахрайку-рекордсменку, яка «відзначилася» в Ірпені (відео)

Photoeditorsdk Export 2021 06 07t144214.410

Правоохоронці затримали шахрайку, яка виманювала цінності в різних населених пунктах Київщини (у т. ч. в Ірпені), а також у Києві та в інших регіонах України. Про це повідомив сьогодні начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов.

Жінці інкримінують щонайменше 20 злочинних епізодів.  

«У середині травня цього року стали надходити повідомлення про те, що до магазинів, аптек з’являється вдавана працівниця енергетичної компанії та застерігає, що буде подана напруга більше 40 тисяч вольт. Якщо персонал має золоті прикраси, мобільні телефони та інші металеві цінності, необхідно їх зняти та покласти у темний пакет, інакше вони почорніють. Потім жінка забирала пакет з речами та зникала. Фастів, Біла Церква, Обухів, Бориспіль, Ірпінь, Васильків – це лише короткий перелік міст, де відзначилась шахрайка за останній період. За оперативною інформацією, вона діяла також у столиці та інших областях нашої держави», – розповів керівник поліції Київщини на своїй сторінці у фейсбуці.

Затримати зловмисницю вдалося в магазині канцтоварів в Обухівському районі, де вона спробувала використати свою стару шахрайську схему. З’ясувалося, що це 43-річна уродженка Луганської області, яка має не одну судимість. Зокрема у 2013 році жінка притягалася до кримінальної відповідальності саме за шахрайство – тоді вона видавала себе за працівницю податкової служби.

«Подивіться уважно на шахрайку. Якщо ви, ваші знайомі чи близькі стали її жертвами, повідомляйте до поліції Київської області», – закликав Андрій Нєбитов.

Зловмисниці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від трьох до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі до п’яти років, або позбавлення волі до трьох років.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300