Реклама

Поліція заперечує причетність начальника Ірпінського відділку до наркоторгівлі

Поліція заперечує причетність начальника Ірпінського відділку до наркоторгівлі

Поліція Київщини заперечує причетність начальника Ірпінського відділу Олега Петренка до торгівлі наркотиками. Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті Головного управління Нацполіції в Київській області.    

Зазначається, що «в Ірпінському регіоні з’явилися біл-борди та банери із неформальними звинуваченнями на адресу керівника місцевого відділення поліції у прикритті зловмисників, пов’язаних з торгівлею наркотиками». Правоохоронці стверджують, що статистика свідчить про зворотнє: за їхніми даними, з моменту призначення на посаду Олега Петренка (18 березня 2019 року) порівняно з аналогічним періодом минулого року «помітно, що кількість розслідуваних наркозлочинів зросла вдвічі» та «більше ніж у п’ять разів зросла кількість оголошених повідомлень про підозру у вчинені таких правопорушень».

Водночас у поліцейському главку визнали, що «в цей період зареєстровано у півтора рази більше кримінальних правопорушень».

Поліцейські нарікають, що «в регіоні й далі з’являється інформація, яка відверто паплюжить репутацію місцевої поліції» та закликають «її (інформації) авторів, а також органи місцевого самоврядування та громаду приєднатися до боротьби» з наркоторгівлею.

Також відомство попросило всіх, кому «стало відомо про факти співпраці працівників поліції із наркобізнесом, повідомляти до прокуратури, ДБР, ДВБ (департаменту внутрішньої безпеки – ред.) Національної поліції для подальшої перевірки та прийняття відповідних рішень».

Нагадаємо, нещодавно інтернет-видання «Правда Ірпеня» розпочало на своєму сайті опитування громадської думки на тему «Чи причетний начальник поліції Ірпеня до кришування наркоторгівлі?» У супровідному тексті зазначається, що в останні роки «ірпінська громада вважала наркоторгівлю вирішеною проблемою», проте з весни цього року продаж наркотиків в Ірпені «набув масштабу Колумбії часів Пабло Ескобара». «Активізація масової наркоторгівлі співпала в часі з призначенням начальником Ірпінської поліції Олега Петренка, якого раніше звинувачували у сприянні наркоторгівлі в Баришівському районі Київщини, де він очолював поліцію», – зауважує видання. 

Також, як повідомила днями низка мас-медіа, до Олега Петренка звернулися з заявою учасники соціальної ініціативи «СТОП НАРКОТИКИ ІРПІНЬ», у яку об’єдналися місцеві активісти, громадські організації, АТОвці, журналісти, підприємці та батьків дітей з Ірпеня та Приірпіння. Автори заяви закликали начальника поліції «викорінити в місті наркоторгівлю, а не лише показово звітувати про затримання одного наркозалежного в місяць». Учасники ініціативи заявили, що вони розмістили на носіях зовнішньої реклами в Ірпені та Приірпінні пропозицію до членів громади взяти участь в інтернет-опитуванні, і «вже в перший день розміщення реклами «ходаки» та «рєшали» від поліції намагалися зняти офіційно розміщені постери з бордів та сіті-лайтів».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!