Поліція заперечує причетність начальника Ірпінського відділку до наркоторгівлі

326954

Поліція Київщини заперечує причетність начальника Ірпінського відділу Олега Петренка до торгівлі наркотиками. Про це йдеться в заяві, опублікованій на офіційному сайті Головного управління Нацполіції в Київській області.    

Зазначається, що «в Ірпінському регіоні з’явилися біл-борди та банери із неформальними звинуваченнями на адресу керівника місцевого відділення поліції у прикритті зловмисників, пов’язаних з торгівлею наркотиками». Правоохоронці стверджують, що статистика свідчить про зворотнє: за їхніми даними, з моменту призначення на посаду Олега Петренка (18 березня 2019 року) порівняно з аналогічним періодом минулого року «помітно, що кількість розслідуваних наркозлочинів зросла вдвічі» та «більше ніж у п’ять разів зросла кількість оголошених повідомлень про підозру у вчинені таких правопорушень».

Водночас у поліцейському главку визнали, що «в цей період зареєстровано у півтора рази більше кримінальних правопорушень».

Поліцейські нарікають, що «в регіоні й далі з’являється інформація, яка відверто паплюжить репутацію місцевої поліції» та закликають «її (інформації) авторів, а також органи місцевого самоврядування та громаду приєднатися до боротьби» з наркоторгівлею.

Також відомство попросило всіх, кому «стало відомо про факти співпраці працівників поліції із наркобізнесом, повідомляти до прокуратури, ДБР, ДВБ (департаменту внутрішньої безпеки – ред.) Національної поліції для подальшої перевірки та прийняття відповідних рішень».

Нагадаємо, нещодавно інтернет-видання «Правда Ірпеня» розпочало на своєму сайті опитування громадської думки на тему «Чи причетний начальник поліції Ірпеня до кришування наркоторгівлі?» У супровідному тексті зазначається, що в останні роки «ірпінська громада вважала наркоторгівлю вирішеною проблемою», проте з весни цього року продаж наркотиків в Ірпені «набув масштабу Колумбії часів Пабло Ескобара». «Активізація масової наркоторгівлі співпала в часі з призначенням начальником Ірпінської поліції Олега Петренка, якого раніше звинувачували у сприянні наркоторгівлі в Баришівському районі Київщини, де він очолював поліцію», – зауважує видання. 

Також, як повідомила днями низка мас-медіа, до Олега Петренка звернулися з заявою учасники соціальної ініціативи «СТОП НАРКОТИКИ ІРПІНЬ», у яку об’єдналися місцеві активісти, громадські організації, АТОвці, журналісти, підприємці та батьків дітей з Ірпеня та Приірпіння. Автори заяви закликали начальника поліції «викорінити в місті наркоторгівлю, а не лише показово звітувати про затримання одного наркозалежного в місяць». Учасники ініціативи заявили, що вони розмістили на носіях зовнішньої реклами в Ірпені та Приірпінні пропозицію до членів громади взяти участь в інтернет-опитуванні, і «вже в перший день розміщення реклами «ходаки» та «рєшали» від поліції намагалися зняти офіційно розміщені постери з бордів та сіті-лайтів».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300