Понад 2,4 тис. рятувальників і лісгоспівців гасять лісові пожежі на Київщині й Житомирщині (відео, фото)

94473290 275152096821254 2761100780856410112 N

Більш ніж 2,4 тис. рятувальників і працівників лісгоспів борються з лісовими пожежами в Житомирській і Київській областях, повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

Станом на 14 год. локалізовано чотири великі осередки горіння на Житомирщині. Продовжується гасіння трав’яного настилу, деревини й пеньків усередині локалізованих ділянок. 

До боротьби з пожежами залучено 1069 осіб та 155 одиниць техніки, зокрема 176 співробітників і 41 одиниця техніки від ДСНС.

Напередодні голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко повідомив на своїй сторінці у фейсбуці, що полум’я охопило понад 4300 гектарів території. Постраждала ціла низка сіл, відселено близько 50 осіб.

На Київщині, в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення, пожежі гасять на території п’яти лісництв.

«Основні зусилля спрямовані на локалізацію трьох осередків (с. Розсоха, с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та двох торф’яників в осередках, пройдених вогнем. Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково вісім шляхопрокладачів Збройних Сил України. Інженерною технікою створено 515 км мінералізованих смуг», — повідомляють надзвичайники.

До гасіння пожеж залучено 1343 особи та 299 одиниць техніки, з них від ДСНС — 1201 співробітник та 248 одиниць техніки (в т. ч. три вертольоти, які вже здійснили 50 скидів води — усього 100 тонн).

Загрози для об’єкту «Укриття», сховища радіаційних відходів та інших критичних об’єктів Зони відчуження немає, запевняють у ДСНС. Радіаційний фон — у межах норми та не перевищує природних фонових значень (у Київській області – в межах 0,011 мР/год., у м. Києві – 0,012 мР/год при допустимому фоні 0,05 мР/год.).

Тим часом Національна гвардія України проводить у Зоні відчуження й навколо неї антидиверсійну операцію. Екіпажі застосування безпілотних авіаційних комплексів (БАК) цілодобово ведуть аеророзвідку Зони та прилеглої території Київської й Житомирської областей.

За словами прессекретаря командувача НГУ полковника Вадима Голуба, основною метою екіпажів безпілотних авіакомплексів є виявлення нових осередків займання і розповсюдження пожеж та пошук диверсійних груп, які здійснюють підпали. Також під час моніторингу нацгвардійці шукають і інших правопорушників на кшталт сталкерів та дігерів. При виявленні нових осередків задимлення військові оперативно передають інформацію надзвичайникам.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300