Реклама

Понад 20 тисяч мешканців Ірпінського регіону отримають по 1000 грн одноразової допомоги

Vzecpn

Майже 20 тисяч пенсіонерів Ірпінського регіону та більше 1000 людей, які перебувають на обліку в управлінні праці та соцзахисту населення Ірпінської міськради, отримають по 1000 гривень одноразової грошової допомоги.

Такі виплати відбудуться відповідно до Постанови Кабміну від 1 квітня 2020 року за №251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році».

«Одноразову допомогу в 1000 гривень отримають майже 20 тисяч пенсіонерів Ірпінського регіону. Зараз у Пенсійному фонді триває процес підготовки окремих відомостей для цих виплат. Як тільки вони будуть сформовані й передані до Ірпеня, їх одразу передадуть у відділення «Укрпошти» та в банківські установи. Гроші будуть нараховані автоматично на особовий  рахунок пенсіонерів», – розповіла начальник Ірпінського відділу обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Київській області Оксана Марченко.

Вона зауважила, що одноразову допомогу отримають ті, в кого  сума виплат із урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації пенсії, щомісячної компенсації в разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, не перевищує 5000 гривень станом на 1 квітня 2020 року.

Така одноразова допомога передбачена не лише для пенсіонерів. По 1000 гривень отримають також окремі категорії громадян, які перебувають на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Ірпінської міської ради, а саме:

— особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю;

— одержувачі державної соціальної допомоги, які не мають права на пенсію, та особи з інвалідністю;

— одержувачі тимчасової державної соціальної допомоги — непрацюючі особи, які досягли загального пенсійного віку, але не набули права на пенсійну виплату.

Загалом таку допомогу отримає 1071 людина, повідомила начальник відділу виплати соціальних допомог управління праці та соцзахисту Світлана Корольова. «У нас усі відомості вже готові. Як тільки кошти надійдуть на наші рахунки, вони будуть відправлені на поштові відділення та в банки. Тим людям, які отримують соціальну допомогу в банківських установах, кошти перерахують на особовий рахунок, а тим, хто отримує через поштові відділення (а це інваліди першої групи, які не виходять із дому), поштарі принесуть додому», – зазначила Корольова.

Вона також пояснила: зазначені категорії осіб, які одночасно з такою допомогою отримують пенсію у зв’язку з втратою годувальника або державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника, передбачену Законом «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю», отримають 1000 гривень через Пенсійний фонд. У процесі підготовки нарахувань ці списки були ретельно вивірені. Зробили це для того, щоб уникнути подвійних виплат.

В управлінні також зазначили: щоб кошти надійшли до людей вчасно, бухгалтерський відділ і відділ виплати соціальної допомоги працюють щодня, незважаючи на карантин.

Надія Заблоцька-Дроган

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама