Понад 20 тисяч заявок про пошкоджене та зруйноване житло надійшло в Дію з Ірпеня

Irpİn Kentİ Harabeye DÖndÜ

Мешканці Ірпеня подали у Дію понад 20 тисяч заявок про пошкоджене та зруйноване житло. Про це в етері телеканалу «Рада» повідомила голова комітету парламенту з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

За її словами, ці заявки стосуються понад 55 тисяч мешканців Ірпеня та більше, ніж 1,5 мільйонів квадратних метрів пошкодженого та зруйнованого майна.

«На жаль, ці цифри будуть збільшуватись, тому що не вся інформація внесена і росія все ж таки продовжує знищувати нашу житлову інфраструктуру і кількість зруйнованого та пошкодженого житла зростає», — зазначила Олена Шуляк.

Також вона нагадала, що 22 травня набере чинності Закон України № 2923-IX, який визначає перелік отримувачів компенсації за знищене та пошкоджене житло, її види, механізм оцінки втрат і порядок ухвалення рішення про надання коштів.

Нагадаємо, найбільших руйнувань за час бойових дій серед населених пунктів Київщини зазнала саме інфраструктура Ірпеня. У місті пошкоджено 3245 житлових будинків, з яких 1130 приватних будинків підлягають поточному ремонту, а 1483 будинки зруйновані повністю. Повністю знищені і підлягають демонтажу 39 зруйнованих багатоповерхівок.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300