Породіллю, яка була першою хворою на коронавірус в Ірпені, виписали з інфекційки (відео)

Ірпінчанка з коронавірусною хворобою, яка народила здорового хлопчика, одужала. Сьогодні її виписали з ірпінської інфекційки. Молода мама каже, що почувається гарно і щаслива знову взяти на руки свого хлопчика — Данила.

Олена, мешканка Ірпеня:
«Коли народила, то був він зі мною добу – а тоді вже забрали».

Коли в пологовому будинку аналізи підтвердили, що новонароджена дитина здорова, вирішили тимчасово відлучити її від мами. Щоб дитя не інфікувалося в палаті, передали немовля рідним.

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Дуже хотілось би подякувати Антону Головенку за те, що він перевозив із пологового будинку дитину в Ірпінь, і наша волонтерська рада дуже допомогла».

Антон Головенко, керівник волонтерської громадської ініціативи Ірпеня:
«Це була відповідальна справа, і приємно, що мені її довірили. Це така в нас перша хвора і така от світла історія. Все добре закінчилося, життя перемогло».

Попри проблеми, які звалилися на породіллю через коронавірус, сама вона позитивно оцінює лікування в ірпінській інфекційці.

Олена:
«Інфекційне відділення мені дуже сподобалось, і як лікарі всі дуже гарно ставилися. Усім дуже дякую».

Антон Довгопол, директор КНП «Ірпінська центральна міська лікарня»:
«Це був наш перший пацієнт (із COVID-19) в Ірпінському регіоні. Ми зробили все правильно, закривали пологовий на карантин — у нас не було більше випадків інфікування в пологовому. Я дуже щасливий, що ми зараз виписуємо цю щасливу маму нашого нульового пацієнта, яка здорова і нарешті зможе приділити увагу своїй дитині».

Окрім радості зустрічі з синочком та рідними, у дворі лікарні на Олену чекав несподіваний подарунок – візочок для Данилка.

Олександр Маркушин:
«Ми хочемо від нашої команди вам теж вручити подарунок. І найголовніше щоб ви були здорові, щоб дитинка була здорова, щоб ваш чоловік був здоровим. Бо ви стільки всього пережили! Дай Бог здоров’я, здоров’я і ще раз здоров’я».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300