Правозахисник і журналіст Костянтин Рєуцький: «Про ірпінську тероборону вже ходять легенди»

277108536 10221436854407604 891124628470236278 N

Про бійців ірпінської територіальної оборони вже ходять легенди. Росіяни вважають їх «спецпризначенцями, які перевдягнуті бомжами». Про це розповів на своїй сторінці у фейсбуці український правозахисник і журналіст Костянтин Рєуцький.

«Вони дійсно зупинили російських десантників, поклавши їх на мосту декілька десятків. Маючи при цьому мінімум засобів. Це звичайні місцеві мужики, які у перші дні війни стали до лав батальйону, маючи лише власну мисливську зброю. Більшість досі не має амуніції і не надто цим переймається. Головне, вони мають те, чого не має противник – природне відчуття справедливости та правильності того, що вони роблять. Мінімум пафосу, максимум ефективності», – відзначив журналіст.

За його словами, частина ірпінських тероборонців узагалі відмовляється їхати на ротації: «не розуміють, навіщо їхати кудись – їхній дім тут, в Ірпені».

«П.С. І щоб ви поганого не думали – із забезпеченням, зі зброєю та боєкомплектом зараз проблем немає, ворог підтвердить :)», – додав Рєуцький.

Нагадаємо, добровольча ротно-тактична група «Ірпінь» 24 дні поспіль без відпочинку вела бої з окупантами, обороняла висоту в рідному місті, тричі зупинила рух ворожих механізованих колон, здійснювала рейди й нападала на колони в Ірпені, Бучі, Блиставиці, Гостомелі, Ворзелі. При цьому ірпінські бійці знищили десятки та захопили 12 одиниць російської військової техніки. 


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300