Представники громад Київщини пікетували Кабмін із вимогою створити Ірпінський район

Photoeditorsdk Export (31)

Місто Ірпінь має стати центром одного з п’яти нових районів, які будуть утворені в Київській області в результаті адміністративно-територіальної реформи. З такою вимогою пікетували сьогодні будівлю Кабінету Міністрів України представники громад Київщини.

Пікетувальники закликали міністра громад і територій України Олексія Чернишова не допустити прийняття рішення про створення Бучанського, а не Ірпінського району. На їхнє переконання, просування ініціативи про надання Бучі статусу районного центру відбувається непрозоро, всупереч урядовій методиці формування нових районів та без урахування думки більшості громад, яких це безпосередньо стосується.

Участь у пікетуванні взяли в. о. Ірпінського міського голови Андрій ЛІтвинов, перший заступник мера Ірпеня Олександр Маркушин, голова Інвестиційної ради міста Володимир Карплюк, депутати міської ради, декілька сотень представників громад Ірпеня, Гостомеля, Ворзеля, Коцюбинського, Михайлівки-Рубежівки, Забуччя, Козинців, Бородянки, Вишгорода. Вони принесли з собою плакати «Чернишов, почуйТе Ірпінь!», «Пане міністр, почуйте громади!», «Ірпінь — центр району» та інші.

«Ми зібралися тут, тому що, на наш погляд, є величезна несправедливість. Саме в цих стінах було прийняте рішення, яке є категорично несправедливим. У рамках формування районів Офісом реформ і Київською обласною адміністрацією було визначено, що місто Ірпінь має право і буде центром району. І це було правильне, справедливе рішення, прийняте згідно з методикою, яку сам Кабінет Міністрів затвердив. У цій методиці передбачена низка пунктів — яке саме місто і з яких причин може бути районним центром. З усіх громад, які входять у наш район, тільки Ірпінь підпадає під майже 90% цих критеріїв. Але за останні дні все сильно змінилося: замість Ірпінського району в пропозиціях Кабміну з’явився Бучанський. Ми не розуміємо, чим це обґрунтовано», — заявив у своєму виступі Володимир Карплюк.

Він закликав представників Кабінету Міністрів та профільного міністерства пояснити, «за якими саме критеріями вони змінили Ірпінський район на інший, тому що інакше напрошується думка, що це просто були непублічні «договірняки» за кулісами».

Володимир Карплюк запевнив, що владі не вдасться «відбутися відписками і не почути таке місто, як Ірпінь». «У нас дуже велика громада, і вона може вийти під ці стіни багатотисячним мітингом. Ми віримо, що ви нас почуєте раніше, ніж це станеться», — зазначив голова Інвестради.

Він також запросив представників центральної влади на екскурсію Ірпенем. «Приїдьте й подивіться, як виглядає одне з найкращих малих міст України», — закликав Карплюк.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпінському ліцеї №1 встановили сонячну електростанцію (відео)

Сьогодні, 17:03

Детальніше
Громади Київщини отримали нові сміттєвози від Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні

Сьогодні, 16:25

Детальніше
В Ірпені покажуть виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

Сьогодні, 16:19

Детальніше
У дитсадку "Піноккіо" в Бородянці встановлять сонячні панелі (відео)

Сьогодні, 13:07

Детальніше
В Ірпені відбудеться цикл майстер-класів «Великодні майстерки»

Сьогодні, 12:57

Детальніше
Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
Всі новини
300x300