Реклама

Представники Ірпеня взяли участь у міжнародному форумі Meridian Diplomacy Forum 2023 (відео)

У рамках робочого візиту у Вашингтон делегація Ірпеня взяла участь у міжнародному дипломатичному форумі Meridian Diplomacy Forum 2023. На ньому були присутні дипломати, бізнесмени, представники великих американських корпорацій. Ірпінь представляли мер міста Олександр Маркушин, голова Інвестиційної ради Володимир Карплюк та керуючий справами виконкому Дмитро Негреша. Вони розповіли про Ірпінь до війни, про його героїчну оборону і непросту відбудову.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Найголовнішим завданням нашої команди сьогодні є відновити, відбудувати наше прекрасне місто, бо на сьогоднішній день 6 тисяч родин залишилися без даху над головою. Їхні квартири і будинки зруйновані. І сьогодні ми самі не можемо впоратися з відбудовою, бо основні кошти держави йдуть на перемогу, на підтримку наших військових».

Міські управлінці Ірпеня розповіли про результати роботи міської ради, Фонду відновлення Ірпеня та першого в Україні проєкту зі сталого відродження міст Irpin Reconstruction Summit. Передали матеріали щодо руйнувань і необхідного відновлення Ірпінської громади. Та закликали учасників форуму долучатися до відновлення міста-героя.

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня:

«Я переконаний, що після перемоги України на цьому місці ще, можливо, стоятиме багато представників українських міст, але всім їм потрібен приклад і ми пропонуємо, щоб місто Ірпінь стало прикладом відновлення України, щоб ми взяли Ірпінь як пілотний проєкт відновлення, як перше деокуповане місто».

Учасники форуму були вражені почутим і побаченим.

Стюарт Холідей, генеральний директор «Meridian International Center»:

«Джентльмени, дякую за вашу мужність та відданість свободі і бажанню до відбудови ваших громад. Я думаю, це дуже-дуже важливо для американців почути, через що ви пройшли, почути ваші плани надалі».

Дайан Хоскінс, співдиректорка компанії «Gensler»:

«Мер Маркушин і колишній мер Карплюк, це було дуже зворушливо почути безпосередньо від вас цю історію та відчути вашу жагу до відбудови. Тоді, коли ви підкреслили думку, що відбудова – це частина перемоги і що про це треба думати сьогодні».

Саме компанія Gensler, яка вже активно співпрацює з Ірпенем у напрямку відбудови міста, запросила ірпінських управлінців до участі у форумі. У рамках робочого візиту ірпінської делегації до Вашингтону відбулася і робоча зустріч у головному офісі Gensler. А також презентовано книжку Петра Щербини «Битва за Ірпінь».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!