Представниця ірпінського спортклубу Анастасія Чижевська здобула бронзу на молодіжному чемпіонаті Європи з дзюдо

Photoeditorsdk Export

Вихованка ірпінського спортклубу «Дзюдока» Анастасія Чижевська здобула бронзову нагороду на молодіжному (до 23 років) чемпіонаті Європи з дзюдо. Про це повідомила Федерація дзюдо України.

Змагання відбулися в місті Сараєво – столиці Боснії і Герцоговини.

19-річна підопічна тренерів Олександри Старкової та Карена Балаяна виступала у ваговій категорії до 57 кг. У першому поєдинку, застосувавши утримання, Анастасія здолала сербку Крістіну Нісавіч, в 1/8 фіналу впевнено перемогла іппоном словенку Ану Скрабал, у чвертьфіналі, знову виконавши утримання, достроково взяла верх над представницею Австрії Лізою Грабнер та здобула перепустку в 1/2 фіналу. Проте у півфінальній сутичці Анастасія поступилася турчанці Гасрет Бозкурт.

«У бронзовому фіналі з представницею Італії Карлоттою Аванзато під кінець основного часу українка у фірмовому стилі зуміла перевести боротьбу в партер, після чого виконала утримання, яке і принесло їй перемогу, а разом з тим – бронзову нагороду молодіжного Євро!» – зазначається на сайті Федерації дзюдо.

Як повідомила керівниця клубу «Дзюдока» Олександра Старкова, Анастасія Чижевська також виконала норматив майстра спорту міжнародного класу.

«Вражає не тільки здобута нагорода континентальної першості, а її (Анастасії – ред.) воля до перемоги попри непоправну трагедію. Дзюдоїстка переїхала з Луганська на початку російського вторгнення у 2014-му. На момент повномасштабної війни Анастасія з батьками мешкала у Гостомелі. Батько служив в АТО. Минулого місяця батько Анастасії загинув під Краматорськом, захищаючи східні кордони України у лавах ЗСУ. Страшна звістка спіткала спортсменку дорогою на чемпіонат Європи серед юніорів U21, що поставило під загрозу участь дівчини. Проте Анастасія прийняла вольове рішення брати участь у змаганні. Адже тато, яким дівчина дуже пишалася, хотів би саме цього… Тоді, у вересні, медаль Анастасія не здобула, тому величезною силою волі продовжила підготовку до Євро-U23», – розповіли в Управлінні фізичної культури і спорту Київської облдержадміністрації.

За крок від нагороди чемпіонату Європи зупинився ще один представник «Дзюдоки», студент Державного податкового університету Денис Тупицький, який виступав у ваговій категорії до 60 кг. Він посів п’яте місце.

Нагадаємо, в липні цього року Анастасія Чижевська виборола срібну медаль на Європейських іграх серед студентів, які пройшли в місті Лодзь (Польща). Денис Тупицький на початку серпня здобув срібло на Кубку Європи в столиці Латвії.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300