Прес-офіцер гостомельської бригади Нацгвардії: наша бригада вчиться стандартам НАТО і це — початок військової реформи для усіх оперативних з’єднань в Україні

02

Бригада швидкого реагування Національної гвардії України, яка дислокується у Приірпінні в смт. Гостомель, зараз проходить навчання за стандартами військового блоку НАТО з міжнародними військовими інструкторами з США, Ізраїлю, Грузії та інших країн.  Комплексна підготовка цієї бригади фактично стала пілотним проектом Нацгвардії України, яка започатковує реформування усіх військових з’єднань оперативного призначення в Україні згідно міжнародних норм.

Про це розказав прес-офіцер бригади швидкого реагування Національної гвардії України, молодший лейтенант Андрій Куліш:

«У зв’язку зі специфікою «гібридної війни», яку розв’язала Російська Федерація на території України, керівництво Нацгвардії прийняло рішення створити новітнє військове з’єднання та адаптувати досвід військового блоку НАТО до українських реалій. Потреба в такому сучасному підрозділі, була продиктована необхідністю протистояти досить потужному противнику — гібридній російсько-терористичній армії. Для того, щоби ефективно вести бойові дії і виконувати завдання в нашій бригаді було введено низку реформ. У першу чергу ці зміни стосувалося структури штабу, військового планування та процесу прийняття рішень за стандартами Північноатлантичного Альянсу».

За словами Андрія Куліша, досвід та інновації гостомельської бригади швидкого реагування також вивчають військові з інших підрозділів та частин НГУ.

«Очікується, що наші комплексні навчання стануть базою інноваційних навичок для реформування бойових з’єднань Нацгвардії України. Бригада здатна протидіяти і малим терористичним групам, і регулярним механізованим бригадам противника. Має бригада на озброєнні танки, артилерію та засоби протиповітряної оборони», — говорить військовий.

За його словами, до процесу підготовки особового складу цього новітнього з’єднання командування НГУ залучило військових інструкторів з Ізраїлю, США, Грузії та інших країн. Також нацгвардійці активно співпрацюють зі Збройними силами Канади та каліфорнійською нацгвардією США. 

Усі набуті навички успішно вже перевірили на практиці під час міжнародних військових навчань Rapid Trident. Там нацгвардійці продемонстрували одні з найвищих результатів серед українських військових.

«Міжнародні військові фахівці були в захваті від роботи штабу, планування та злагодженості дій нацгвардійців у ході навчань. А свій перший бойовий досвід вояки отримали в першій лінії на Світлодарській дузі, де їм довелося зіткнутися з незаконними збройними формуваннями так званої ДНР. У ході зіткнень з російсько-терористичними військами, гвардійці не допустили ні загибелі, ні поранень серед особового складу, натомість ворог зазнав втрат і в техніці, і у живій силі», — розповідає нацгвардієць Андрій Куліш.

За словами військового, досвід, запозичений у західних армій, також допомагає не лише самостійно виконувати поставлені завдання, але й взаємодіяти у складі міжнаціонального військового контингенту.

Командир Бригади швидкого реагування Національної гвардії України, полковник Іван Миропольський вважає, що саме такий формат підготовки українських військових та інтеграція їх до міжнародного військового співтовариства є одним із тих ключових принципів, на яких базуються армії НАТО.

«Ми віримо в те, що наш досвід допоможе зміцнити обороноздатність України і робимо все для того, щоб ці знання та навички примножити та передати нашим колегам з інших частин оперативного призначення Нацгвардії», — зазначив очільник бригади, полковник Іван Миропольський.

Андрій Куліш, прес-офіцер гостомельської бригади швидкого реагування НГУ
гостомельська бригада швидкого реагування НГУ
гостомельська бригада швидкого реагування НГУ
гостомельська бригада швидкого реагування НГУ

гостомельська бригада швидкого реагування НГУ
гостомельська бригада швидкого реагування НГУ
презентація сучасної військової техніки
гостомельської військової частини №3018 бригади швидкого реагування НГУ
до 5-ої річниці створення Національної гвардії України
військовий гостомельської бригади швидкого реагування НГУ

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300