Президент Гвінеї-Бісау приїхав в Ірпінь, щоби побачити злочини рашистів (відео)

Президент Гвінеї-Бісау Умару Сісоку Ембало відвідав зруйновані російськими окупантами населені пункти Київщини. Він побував в Ірпені, сусідній Бучі та Бородянці. Глава африканської країни побачив і особисто оцінив наслідки російської агресії. Про особливості цього візиту – в коментарі голови Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби:

«Ми говоримо про гуманітарну безпеку. Це одна з ключових речей, яка завжди нас об’єднує з африканськими країнами. І друге, про що ми обов’язково маємо говорити – це про підтримку від африканських країн в Організації Об’єднаних Націй щодо ситуації, яка склалася в Україні, щодо війни, яка йде в Україні.

Ми відвідали Бородянку, Бучу й зараз ми в Ірпені, тому, звичайно, нам вдалося показати руйнування, показати ті жахливі умови, які залишила після себе російська армія. І, звичайно, його (Умару Сісоку Ембало – ред.) коментарі є досить лояльними до нас. Дуже важливо, що Президент Гвінеї-Бісау особисто приїхав, щоб подивитися на те, що тут відбувається, своїми очима, оцінити дії російських військових, ті воєнні злочини, які тут були скоєні. Він це розуміє, він людина, яка розділяє наш біль, нашу жалобу щодо загиблих.

Важливо працювати з представниками африканських країн, тому що саме вони ще, можливо, не до кінця розуміють, що тут відбувається».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300