Провайдер «iLAN» заблокував новинні сайти Ірпеня (відео)

Інтернет-провайдер «iLAN» блокує регіональні новинні сайти. Сьогодні користувачі послуг цієї компанії не змогли зайти на сайти інформаційного агентства ITV та «Правда Ірпеня». На підтвердження цього вони надіслали відео марних спроб відкрити ці ресурси. Водночас інші сайти відкриваються швидко, без жодних проблем.

За роз’ясненням ми звернулися до провайдера. Зоряна Мартиненко, яка назвалася помічником юриста компанії, телефоном пояснила: «Наразі у нас стався збій на серверах, ми зараз із цією ситуацією розбираємось».

Але дивним чином ці технічні збої вплинули лише на два згадані інформаційні ресурси.

«Ми твердо переконані в тому, що такі вибіркові технічні проблеми є нічим іншим, як наступом на свободу слова. Це є тиск на наш колектив, на наш засіб масової інформації через нашу принципову журналістську позицію», – заявила головний редактор інформагентства ITV Людмила Лозова.

Відомо, що власником інтернет-провайдера «iLAN» є Антон Мирончук. Він же – скандальний забудовник і найбільший боржник перед громадою Ірпеня зі сплати пайової участі. А заблоковані сайти регулярно про це розповідали. Це, ймовірно, і стало причиною блокування.

До речі, «iLAN» – не перший провайдер, що вдається до блокування сайтів. Раніше медіа-ресурси блокував інтернет-провайдер «Бест». Тоді їх розблокували після широкого розголосу та втручання в ситуацію громадських організацій.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300