ПРЯМА МОВА. Антон Довгопол: ірпінська інфекційка заповнена на 75%, 9 пацієнтів – на ШВЛ (відео)

Ірпінське інфекційне відділення вже заповнене на 75%. Зараз 75 зі 100 ліжко-місць там займають хворі на коронавірус. Дев’ятеро з них під’єднані до апаратів штучної вентиляції легень. За словами головного лікаря Ірпінської центральної міської лікарні Антона Довгопола, всі пацієнти інфекційки не були вакциновані. Детальніше – у прямій мові:

«На даний момент інфекційне відділення заповнене на 75%. Це в нас 100 ліжок, і їх заповненість – 75 пацієнтів. На даний момент ми дійсно відзначаємо те, що тенденція до росту присутня, і я більш ніж упевнений, що найближчим часом відсоток завантаженості відділення збільшиться.

Насторожує й турбує те, що дійсно, як сказав Міністр охорони здоров’я, COVID-19 стає пандемією невакцинованих осіб. Ми на даному етапі можемо чітко стверджувати, що жодного пацієнта, який би пройшов вакцинацію і потрапив в інфекційне відділення за період кампанії вакцинації, виявлено не було. Враховуючи те, що темпи вакцинації країна нарощує, змінилася й категорія самих пацієнтів – зараз пацієнти стали більш тяжкі, тому що в основному в лікарню потрапляють люди з хронічними захворюваннями, люди старшого віку. Для порівняння можу сказати наступне: якщо брати за півтора року – період, у який ми надавали допомогу хворим із COVID-19 – у нас максимальна завантаженість апаратів штучної вентиляції легень могла складати максимум 2–3 апарати, а зараз, на сьогоднішній день, у нас 9 осіб, які знаходяться на апаратах ШВЛ. Збільшилася й кількість і відсоток людей, які, на жаль, помирають. І ми бачимо, що перебіг захворювання став більш складний. Це все мутації, нові штами. Тому звертаюся до всіх із проханням бути обачними; вакцинуйтесь, тому що ми реально бачимо, що це дійсно працює. Дотримуйтеся заходів для безпеки свого життя й життя оточуючих, і разом усе подолаємо».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300