Приємні метаморфози Ірпінської школи №2 (відео)

Зовсім скоро учні 2-ї Ірпінської школи зможуть ганяти м’яча на новенькому сучасному футбольному полі. Його вже розпочали будувати у дворі закладу. Поле буде облаштоване за найсучаснішими стандартами для таких об’єктів. 

Олег Білорус, начальник управління освіти і науки Ірпінської міськради:
«Наразі здійснюються роботи щодо будівництва багатофункціонального спортивного майданчика 42 на 22 метри з якісним покриттям, де одночасно зможе займатися велика кількість учнів. Здійснюються відповідні технологічні роботи для того, щоб це покриття і цей майданчик слугував багато років».

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«За останній час ми дуже потужно оновлюємо всі школи і, зокрема, спортивні майданчики – і так само в 2-й школі. Десь місяць тому ми з Олегом Анатолійовичем Білорусом вирішили зробити футбольне поле. У нас залишилися кошти. Провели тендер. Школа велика, вона потребує додаткових спортивних майданчиків, і ми зараз це робимо».

Футбольний майданчик – не єдина новинка. Поки учні на дистанційному навчанні, в школі відбуваються справжні метаморфози. Коли діти повернуться, то не впізнають і шкільне підвальне приміщення. Простір, у якому не було умов для застосування, перетворять на сучасний спортивний зал.

Олег Білорус:
«Тут не було витяжки, тут погане освітлення, тут була підлога в жахливому стані. Тому було прийняте рішення місцевою владою зробити капітальний ремонт цього приміщення для створення нормальних умов проведення занять із фізичної культури  для учнів початкової ланки».

Окрім цього, оновлюють ще й шкільну виробничу майстерню. Тут із часів створення школи проводять уроки з трудового навчання. За багато років приміщення стало схожим на старенький сарай. Зараз на будівлі вже замінили покрівлю: замість старого дірявого шиферу поклали металочерепицю. Утеплили стелю. До утеплення готують і зовнішні стіни. Замінять також і вікна. На завершення ремонту проведуть оздоблення фасаду, і будівля виглядатиме як новенька.

Валентина Кравченко, депутатка Ірпінської міськради від партії «Нові Обличчя»:
«Хочу зазначити, що я дуже рада, що на сьогоднішній момент у нас є повна взаємодія між депутатами, відділом освіти й нашим мером. І наразі всі сьогоднішні роботи, які проводяться в 2-й школі – це результат нашого взаємозвязку».

Ірина Бєлова, директорка Ірпінської СЗОШ №2:
«За останні пять років у школі зроблено стільки, скільки не було зроблено за попередні 15, а може навіть 20. Раніше я чула, як правило, фразу «немає грошей». Зараз я дожила до того щасливого часу, коли в нас виникає ідея, ми бачимо проблему, бачимо, що це треба для дітей, про це говоримо – і воно відбувається».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300