Реклама

День Перемоги в Ірпені. Фоторепортаж

День Перемоги в Ірпені. Фоторепортаж

Сьогодні в Ірпені на Алеї Слави відбулося урочисте зібрання з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. В заході взяли участь керівництво Ірпінської міської ради, ветерани та мешканці міста. Усі разом хвилиною мовчання, квітами та воєнними піснями вшанували пам’ять тих, хто загинув, заахищаючи рідну землю.

Анастасія Попсуй, в.о. Ірпінського міського голови, у своєму привітанні зазначила:

«У ці дні ми віддаємо шану всім тим, хто у найжорстокішій війні в історії людства виборював нашу свободу, хто захищав рідну українську землю від ворогів.

Духовними цінностями нашого народу стали священна пам’ять і глибока повага до тих, хто пройшов страшну і сувору школу війни, хто в повоєнні роки відбудовував зруйновані міста та села, хто і сьогодні є для нас прикладом любові до Батьківщини, зразком витримки, мудрості та щирої віри у щасливе майбутнє нашої незалежної держави.

Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні!»

Олександр Маркушин, перший заступник Ірпінського міського голови, зауважив, що Свято Перемоги є символом героїчного минулого, величі духу і мужності людей, які пройшли вогняними шляхами нещадної і жорсткої війни. 

«Низько вклоняємося подвигу тих, хто ціною власного життя, проявляючи нечуваний героїзм і відвагу, зуміли врятувати світ від нацистського поневолення.

Бажаю вам, шановні ветерани, добра, довголіття, бадьорості духу й шани людської. Нехай у ваших родинах панує злагода, оселі повняться достатком, а всі теплі слова і побажання, які ви почуєте у ці дні, додають сил та душевного спокою.

Усім землякам щиро бажаю мирного неба, світлих надій, упевненості у завтрашньому дні та усіляких гараздів!», — побажав Олександр Маркушин.

Раніше ITV публікувало Програму заходів до Дня перемоги в Ірпені.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!