Реклама

Сапери Муніципальної варти навчають ірпінців мінній безпеці

Сапери Муніципальної варти навчають ірпінців мінній безпеці

Сапери служби розмінування Муніципальної варти Ірпеня продовжують проводити лекції про мінну безпеку. Днями таке навчання організували для членів Добровольчого формування Ірпінської територіальної громади №1 та педагогічного колективу Ірпінського центру позашкільної освіти.

Фахівці розповіли освітянам та добровольцям про види вибухових пристроїв, їхні характерні особливості та загрозу життю і здоров’ю, яку вони несуть. Також сапери розповіли, як уникати виникнення небезпечних ситуацій, та що робити, якщо така ситуація все-таки сталася, поділились повчальними історіями з власного досвіду.

«Слід розуміти, що і на Київщині, через рік після завершення активної фази бойових дій, небезпека все ще значна», — наголошують у Мунварті.

Сапери служби розмінування нагадують прості правила дій у випадку виявлення вибухонебезпечного чи підозрілого предмету:
1.  Зберігайте спокій;
2.  Не торкайтесь підозрілих предметів! Не намагайтесь їх пересунути, підняти чи знешкодити. Забороняється курити та використовувати відкритий вогонь поруч;
3.  Відійдіть на безпечну відстань — 300 метрів та позначте місцезнаходження підозрілого предмету;
4.  Попередьте про небезпеку інших!
5.  Проінформуйте про знахідку! Телефонуйте до ДСНС — 101, до поліції — 102. А мешканці Ірпінської територіальної громади можуть також звернутись до саперної служби Мунварти — (073) 070-05-57; (068) 379-92-27; (045 97) 60-400.

Нагадаємо, наприкінці березня сапери служби розмінування Муніципальної варти Ірпеня почали проводити ірпінським школярам лекції з мінної безпеки. Першу зустріч провели з вихованцями Ірпінського центру позашкільної освіти.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!