Сесія Ірпінської міськради: зростання бюджету, вшанування героїв, патріотичний флешмоб (відео)

На 82% вдалося Ірпеню виконати бюджет за перше півріччя в умовах війни. Таку цифру затвердили депутати на 23-й сесії міськради.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Якби не війна, це був би рік дуже потужного зростання бюджету і розвитку нашої громади. У нас був би історичний рекорд: 400 мільйонів бюджет розвитку, 1 мільярд 300 мільйонів – загальний бюджет. Після воєнних дій в Ірпені бюджет у квітні зібрав усього 41%. Бізнес почав повертатися, а це дуже важливо для будь-якої ОТГ».

Депутати міськради одностайно підтримали імена трьох героїв-ірпінчан, яким присвоїли звання «Почесний громадянин міста» посмертно. Ними стали Юрій Алєксєєв, Євгеній Вигінний, Олександр Можейко. Відповідні нагрудні знаки вручили родичам загиблих.

Олександр Маркушин:
«Це дійсно наші герої, це люди, які були в територіальній обороні, які загинули, захищаючи Ірпінь. Рідним і близьким висловлюю щирі слова співчуття».

На сьогоднішній сесії всіх депутатів можна було побачити у футболках із малюнками маленьких ірпінців. У такий спосіб депутати долучилися до флешмобу «Ірпінь – мій дім». Авторкою цього мистецького проєкту стала ірпінська художниця Софія Дзюблюк. Малюнки дітей на футболках – як символ перемоги в ім’я майбутнього покоління, в ім’я кожної української родини.

Софія Дзюблюк, авторка проєкту «Ірпінь – мій дім»:
«За кожним малюночком, що важливо, стоїть історія цілої сім’ї. Наші містяни розповіли, де вони, як вони пережили цей складний час, чи мають вони змогу повернутися. Я сподіваюся, що цей проєкт покаже, наскільки ми піклуємося про наших громадян, про наших сусідів. І що ми всіх чекаємо додому й робимо все, що в наших силах, щоб прискорити відбудову міста».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300