Сесія в Коцюбинському: гроші на дороги, ЖКГ та фіндопомогу

У Коцюбинському відбулася чергова сесія селищної ради. Депутати швидко і злагоджено розглянули і ухвалили півтора десятка питань. Більшість із них були бюджетними.

Сергій Даніш, в.о. Коцюбинського селищного голови:

«Всі питання, які розглядалися на сесії — для покращення діяльності селища. Це й озеленення селища, ремонт доріг. Ямковий ремонт ми вже вчора закінчили, зараз будемо починати капітальні ремонти двох основних вулиць».

Депутати виділили кошти на заміну вікон у під’їздах восьми старих комунальних будинків. Також передбачили фінансування капітального ремонту аварійних покрівель.

Людмила Узерчук, голова бюджетної комісії Коцюбинської селищної ради:

«Ті дахи, які в аварійному стані, наприклад гуртожиток по Доківській,25, у людей там немає заборгованості, вони сплачують комунальні послуги вчасно, але дах там треба ремонтувати. В багатьох будинках нашого селища треба ремонтувати дахи. Ми робимо все поступово, згідно тих фінансів, які є, але поки що прийняте рішення відремонтувати дах будинку по Доківській,25».

Одне із найважливіших питань – надання поворотної фінансової допомоги УЖКГ «Біличі» у розмірі 2,5 мільйонів гривень. Цими коштами буде погашено частину боргу перед Київводоканалом. Загалом Коцюбинське заборгувало підприємству понад 9 мільйонів гривень, але керівництву селища вдалося домовитися про реструктуризацію боргу на наступні три роки.

Сергій Даніш, в.о. Коцюбинського селищного голови:

«Нам уже приїжджали вимикати каналізацію по селищу, але досягли домовленості, що 2,5 млн Київводоканалу зараз перераховуємо. В наступному році будемо платити наступний платіж».

Окрім всього, на сесії виділили фінансову допомогу онкохворим мешканцям Коцюбинського, передбачили преміювання ліквідаторам аварії на ЧАЕС та ветеранам Другої світової війни.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300