Шаховий турнір в Ірпені зібрав рекордну кількість учасників

Великий шаховий турнір зібрав в Ірпені майже сотню поціновувачів цієї інтелектуальної гри. Гравці із великим досвідом і ті, що лише почали своє знайомство із шахами змагалися за головний кубок Київщини.

Любомир Олянич, представник оргкомітету турніру:

«В Ірпені турнір такого масштабу проводиться вперше, раніше вони були значно меншими і проходили, як в Ірпені, так і в Бучі, і в іншим містах. Але цього разу вдалося майже сто учасників зібрати в Ірпені — ми пишаємося такою цифрою».

Взяти участь у турнірі до Ірпеня приїхали шахісти з усієї області віком від 4 до 17 років. Комусь просто важлива участь і додаткове тренування, а хтось прибув лише за головною нагородою.

Аліса учасниця турніру:

«Я постоянно проигриваю, я сюда пришла за победой, а не просто прийти и погулять тут».

Роман, учасник турніру:

«Для мене головне, коли я граю, то здобуваю якийсь рівень знань. Мені все одно – виграю я чи програю, але я дізнаюся, яка партія чи який хід кращий буде».

Більшість учасників зізналися, що зацікавилися шахами з першої гри.

Вероніка Осмалович, учасниця турніру:

«Шахи розвивають мозок, ти більше зможеш запам’ятовувати, ти виграєш багато медалей, щоб потім показувати своїм дітям».

Кирило, учасник турніру:

«Як кажуть, це гра розуму і вона допомагає в математиці. А математика – королева наук, тому у всіх науках допомагає».

Проходив турнір за швейцарською системою із використанням усієї необхідної техніки та дотриманням міжнародних стандартів. А завдяки підтримці лідера партії «Нові обличчя» Володимира Карплюка участь у ньому для дітей була безкоштовною.

Те, що така кількість дітей не користується телефонами, айфонами, а грає в шахи – це дуже круто. Тому що це моє дитинство, це ваше дитинство, шановні батьки. Так само, як бібліотека, як шашки та шахи. Це треба зберегти, щоб дітки цим користувались».

Через великий ажіотаж і рекордну кількість учасників організатори пообіцяли Шаховий кубок Київщини проводити в Ірпені кілька разів на рік.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300