Реклама

Що відомо про нового радника мера Ірпеня

Що відомо про нового радника мера Ірпеня

Валерій Степанюк – депутат Ірпінської міськради від ВО «Свобода». Був обраний у 2020 році. У 1994-2002 рр був депутатом Львівської міськради. 

Img 3427

Степанюк – журналіст. Працював на львівському телебаченні, був главредом газети «Ратуша». З 2003 року очолював інформвідділ «Інтера». Тоді разом із сім’єю переїхав до Києва, а згодом – до Ірпеня.

Був ведучим програми «ДеЗрада» в ІА «Погляд». У своїх програмах критикував і висміював владу, зокрема, і Олександра Маркушина, радником якого тепер став.

У своїх деклараціях за 2019 та 2020 роки Степанюк зазначає основним місцем роботи ІА «Погляд». Однак у доходах зарплату від цієї агенції не вказує. Натомість отримує лише 11 та 25 тис. грн зарплатні в рік від невідомої ІА «Голос» і пенсію.

У 2020 році стає відомо, що Степанюк очолив гостомельське інформагентство «Пульс», власником якого є Ростислав Скуратівський – чоловік доньки Юрія Прилипка Надії. Тоді ж Степанюка звинувачують у роботі на Юрія Прилипка та створенні ботоферми. 

Img 3426

При цьому, працюючи в ІА «Пульс», Степанюк не вказує це місце роботи у своїх деклараціях. У деклараціях за 2022 та 2023-й основним місцем роботи він зазначає Гостомельську селищну раду, де працює головним спеціалістом. Однак зарплату з цієї роботи в деклараціях теж не вказано. Декларацію за 2021 рік Степанюк взагалі не подавав. 

Згідно з останньою декларацією Степанюка, він та його дружина мають чотири земельні ділянки в Ірпені, будинок площею 175 м кв. та офіс у Львові. На банківських рахунках у Степанюка у 2023 році було майже 8 000 євро та 3 000 доларів.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!