Реклама

Шість родин з Ірпеня отримали ключі від нових квартир (відео)

Людмила Йосипівна – мати ірпінського захисника Ігоря Кроткіх, який віддав своє життя за свободу рідного міста у березні минулого року. Тоді вона втратила не лише рідну людину. Її родинне гніздо спалахнуло як сірник від ворожих прильотів.

Але зараз у неї з’явився дах над головою. Жінка отримала ключі від нової квартири – в рамках обласної програми «Нова оселя». Там вона житиме із ще одним пораненим сином-захисником.

Людмила Кроткіх, мешканка Ірпеня:

 «У мене два сина воювали і онук. Мій другий син дуже поранений, ось тільки вчора забрала знову з лікарні, четверту операцію знову робили» .

Разом із пані Людмилою ключі від нового житла отримали ще 5 родин з Ірпеня, чиї домівки були знищені під час бойових дій.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Хочу подякувати Кулебі Олексію Володимировичу. Він розпочав цю історію по допомозі, по купівлі квартир. І, звичайно, подякувати Дмитру Юрійовичу Назаренку, що він продовжив цю добру справу. Дякую від всієї Ірпінської громади!».

Уже затверджено, що в рамках програми «Нова оселя» мають отримати квартири ще 9 сімей з Ірпеня. Це родини загиблих захисників України, тих, хто зараз боронить країну від російського агресора та багатодітні родини.

Оксана Наконечна, мешканка Ірпеня:

«Знаєте, є певні етапи в житті, щоб зрозуміти, примирення наприклад…От в мене зараз такий етап, що я не зовсім ще розумію – а це справді?».

Загалом, поки що ключі від квартир отримала 31 родина із 9 громад Київщини. Але невдовзі нова оселя з’явиться і в інших постраждалих сімей.

Дмитро Назаренко, т.в.о. голови Київської ОВА

«Програму ми прийняли єдині і це була перша програма. На цей рік вона продовжена і виділений фінансовий ресурс, тому я думаю в найближчі тижні збереться комісія, де ми будемо визначатися з перелік людей, які подають органи місцевого самоврядування щодо отримання квартир».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!