Школярі Ірпінської громади мають змогу отримати «золотий квиток» в ІЛІТ (відео)

Це ІЛІТ – Ірпінський ліцей інноваційних технологій. Сучасний навчальний заклад для школярів 8–11-х класів. Ліцей відкрили чотири роки тому. Його аналогів в Україні немає. Тут дітей навчають за Оксфордською методикою. А ще всю теорію вони засвоюють на практиці. Як от на уроці хімії.

Роман Жила, учитель хімії:
«Ми зараз під’єднуємо до мідної пластини і до цинкової. Ви побачите, що стрілочка відхилиться, що виникає електричний струм. От бачите, відхилилася».

Нещодавно ілітівці після тривалого навчання за ноутбуком повернулися у стіни рідного закладу. Кажуть – небо і земля!

Олексій, учень Ірпінського ліцею інноваційних технологій:
«Удома коли сидиш, немає мотивації навчатися, немає тої атмосфери, коли хочеться навчатися. Ти просто сидиш за комп’ютером і щось пишеш. А у школі є прямий контакт із учителями, а не просто на відео щось подивитися, і все».

За останні два роки учні ІЛІТу, як і інших шкіл громади, пройшли чимало випробувань. Але щоразу пристосовувалися до нових умов, коли корективи вносила пандемія, і зараз, під час війни.

Марія Гостін, в. о. директора Ірпінського ліцею інноваційних технологій:
«З інтернетом туго, зі світлом туго, але ми прилаштувалися. Діти приходять до нас, і допоки є світло у вікні, у нас процес іде. Якщо ні, ми спускаємося в бомбосховище – у нас є там альтернативні види освітлення, ми продовжуємо там наші уроки. Якщо тривога – ми теж працюємо, в бомбосховищі уроки продовжуються. Навчальний процес триває, і нас не зупинити вже нічим».

Можливості навчатися офлайн радіють не лише учні, а й учителі. Педагоги розповідають: роботи стільки, що часом не встигають випити горнятко кави поміж уроками. Але кажуть – емоції дітей того варті.

Наталія Тіт, заступниця директора з науково-методичної роботи:
«Мабуть, за 20 років педагогічної роботи найяскравіші емоції побачила, дивлячись на дітей, наскільки вони були задоволені. Вони насправді були щасливі, що самі повернулися до навчання».

Адріана Левківська, президентка Ірпінського ліцею інноваційних технологій:
«Я вже навчаюся в ліцеї другий рік, і за ці два роки я зрозуміла для себе, що ліцей для мене, як другий дім. Тут панує дуже тепла атмосфера. Також своїм знайомим я раджу сюди вступати. А ще в нашому ліцеї є унікальна можливість 17 грудня вступити сюди безплатно. Тому всіх запрошую!»

А унікальною можливістю є новий інтелектуальний конкурс, започаткований в ІЛІТі: 17 грудня учні громади позмагаються у знанні базових шкільних предметів, і ті, хто наберуть найбільшу кількість балів, отримають шанс навчатися в ІЛІТі до кінця року безкоштовно.

Марія Гостін:
«Тож 17 грудня ми очікуємо учнів із 8-го по 11-й клас у стінах нашого закладу, щоби взяти участь в інтелектуальному випробуванні й отримати омріяний «золотий квиток» в ІЛІТ!»


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300