Реклама

Шинопереробне підприємство в Ірпені не працюватиме

В Ірпені не допустять роботи підприємства з переробки автомобільних шин. Свою категоричну позицію «проти» висловили і громада, і міська адміністрація. Сьогодні вранці люди вийшли на акцію протесту.

Учасники акції:
«Ми, місцеві жителі, зібралися на протест проти незаконного підприємства з переробки шин».
«Вранці, коли виходиш на вулицю, немає чим дихати. Навіть коли проходиш декілька кварталів, кілометр – дихати нічим, стоїть запах смогу».
«Просинаюсь серед ночі, буває, виходжу на вулицю – смердить капітально».

Повідомлення про спалювання шин в Ірпені з’явилося на початку тижня. З’ясувалося, що на території приватного заводу «Машторф» один із орендарів запустив переробку шин. Міська адміністрація не надавала дозволу на таку діяльність.  А тому звернулася до власника «Машторфу» з вимогою зупинити шкідливе виробництво.

Андрій Літвинов, начальник управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та ЖКГ Ірпінської міськради: 
«Ми переговорили з власником заводу. Він надіслав лист до компанії, яка займається переробкою цих шин, що розриває з ними договір».

До вирішення проблеми долучили й спеціальну комісію міської ради. Її висновок однозначний:  підприємство не має права працювати на території міста.

Андрій Літвинов:
«У нас щойно відбулося засідання комісії з техногенної безпеки разом із пожежниками. Комісія зробила висновок, що такий завод не має права на території міста функціонувати. Даний завод стовідсотково буде закритий».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!