Сімʼї військовослужбовців з Михайлівки-Рубежівки безкоштовно отримують дрова (відео)

Надія Дроган, журналістка:

«Думала, назбираю на якихось кучугурах оберемок полін і буду розповідати, як у Михайлівці-Рубежівці роздають людям дрова. Але ні, кучугур ніяких тут немає, усі дрова гарненько складені на палети. Тут — півтора куба. Отак на цих палетах люди і забирають їх до себе додому».

Катерина Пасюк, начальниця ірпінського КП «Управління благоустрою міста»:

«Ми роздаємо дрова тут, у Михайлівці-Рубежівці для сімей, члени яких служать у збройних силах України і боронять нашу державу»

Таких родин у Михайлівці-Рубежівці — 58. Зараз дрова отримують перші 11.

Аліна, дружина військовослужбовця:

«Мій чоловік пішов добровольцем. Вже шість місяців перебуває на службі. У нас вдома є піч. І така випала нагода, то ми дуже раді цьому. Три—п’ять кубів, цього буде достатньо, щоб пережити зиму»

Світлана Савченко, мати загиблого героя:

«У мене син загинув. Завтра рік буде, як загинув під Бахмутом. Війна на вулиці. Хто його знає, що буде завтра. Сьогодні газ є, завтра нема. А як будуть дрова у дворі, то якась страховка вже наче є».

Заготовлені дрова складають у дворі комунального підприємства «Рідне село». На родину виділено три куба. Це – по дві палети. Щоб перемістити їх на транспорт, комунальники задіяли ось такий навантажувач. Якщо хтось не може самотужки забрати дрова, підприємство виручає своєю технікою.

Катерина Пасюк, начальниця ірпінського КП «Управління благоустрою міста»:

«Ми почали видавати паралельно і в Козинцях і в Ірпені. Зробили три локації, для того, щоб людям було зручно. Ви бачите, які це дрова. Гарненькі порубані. Якщо у минулому році ми давали не порубані дрова, то ми зрозуміли, що це неправильно, тому що ті руки, які мали б їх порубати, зараз рубають в окопах ті дрова».

Загалом, щоб забезпечити дровами родини військовослужбовців та загиблих воїнів усієї громади, Ірпінська міськрада виділила майже мільйон гривень. За ці гроші закуплено понад півтисячі кубів порубаної деревини.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300