Сімейні дитбудинки й прийомні родини Приірпіння отримали привітання з Днем сім’ї (фото)

73

Дитячі будинки сімейного типу і прийомні родини Приірпіння приймали сьогодні привітання й подарунки від ірпінської мерії з нагоди Міжнародного дня сім’ї.

Серед них — велика родина Тетяни й Володимира Батурських. Їхній дитбудинок сімейного типу був заснований 19 років тому і став найпершим таким закладом в Ірпені.

«У них – 24 дитини! У 2001 році, уже маючи трьох своїх дітей, подружжя пішло за покликом серця і взяло на виховання перших безпритульних діток, прямо з підвалів. На цьому зупинитися не змогли і вирішили взяти ще дітей із сиротинця. Так був створений перший будинок сімейного типу у нашому місті. З того часу батьки віддали заміж чотири доньки, оженили двох синів і вже мають п’ятеро онуків. Зараз у Тетяни і Володимира на вихованні семеро дітей, які колись втратили батьківську опіку і знову знайшли її у Батурських», — написав у соцмережі перший заступник міського голови Олександр Маркушин, який разом із заступницею мера Юлією Устич і керівником міської служби у справах дітей та сім’ї Аллою Терещенко відвідав сьогодні родини, де ростуть прийомні діти.

Приймали вітання і в дитячому будинку сімейного типу Олександра й Тетяни Букевичів. Там виховується 9 дітей, шестеро з яких були прийняті в родину. Після початку бойових дій на Сході країни Букевичі переїхали в Ірпінь із Луганської області й оселилися в мікрорайоні Стоянка. Не обійшли увагою і сімейні дитбудинки, засновані Олександром і Валентиною Ніколайчуками (Гостомель) та Ларисою Махинею (Ірпінь). У першому — семеро, в другому — шестеро вихованців.

Завітали гості також до трьох прийомних сімей: Юрія й Оксани Кузьмичів, Сергія й Олени Герасимчуків (в обох родинах — по четверо дітей, у т. ч. по троє прийомних) та Віктора й Людмили Мішкаленків (троє дітей, з них двоє взяті на виховання).

Незабаром родина Кузьмичів створить дитбудинок сімейного типу. Як повідомлялося раніше, для цього міська рада викупила в Ірпені на вулиці Курській житловий будинок та організувала його реконструкцію. Новосілля має відбутися зовсім скоро — його планують приурочити до Дня захисту дітей.

Загалом, за даними служби у справах дітей та сім’ї, в дитячих будинках сімейного типу та в прийомних родинах в Ірпінському регіоні виховується 39 дітей, із яких 33 раніше були позбавлені батьківського піклування. 

Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300