Сюжет ITV увійшов до топ-5 тижневого хіт-параду відеоновин від «КиевVласти»

Photoeditorsdk Export 2019 11 29t172717.557

Сюжет ITV «Гостомель не віддає Ірпеню поверх школи №15» увійшов до топ-5 тижневого хіт-параду відеоновин від інтернет-видання «КиевVласть».

«Із сюжету випливає, що Гостомельська селищна рада відмовилася передавати на баланс Ірпінського управління освіти другий поверх загальноосвітньої школи №15. Таке рішення було прийняте на сесії селищної ради смт Гостомель у відповідь на звернення Ірпінської міськради. За словами авторів сюжету, ситуація, коли два поверхи школи перебувають на балансі різних установ, ускладнює процес капітального ремонту і розширення цього навчального закладу. Батьки учнів школи, які прийшли на сесію разом із дітьми, таким рішенням ради були розчаровані», – зазначає «КиевVласть».

Видання нагадує, що «зараз на другому поверсі будівлі, який перебуває на балансі смт Гостомель, працює початкова школа, а перший поверх… у жовтні ц. р. міськрада Ірпеня викупила в приватного власника». Будівля потребує ремонту і реконструкції для створення сучасної дев’ятирічної школи.

«Ліцензування закладів освіти – це складний процес. Неможливо буде ліцензувати школу, гімназію, де один поверх приміщення – на балансі гостомельського ЖЕКу, а інший – на балансі управління освіти», – цитує «КиевVласть» депутата Ірпінської міськради Максима Плешка.

За його словами, Гостомельській селищній раді не потрібна школа, тому що «це буде не їхній успіх». «Вони за чотири роки не створили заклад освіти, а ми можемо зробити за найближчі півроку», – додав Плешко.

«При цьому, за словами авторів сюжету, ірпінська влада «не збирається відбирати школу у гостомельчан», і при створенні Гостомельській ОТГ установа автоматично відійде на баланс об’єднаної територіальної громади», – пише «КиевVласть».

Видання нагадує, що «11 жовтня 2019 року виконуюча обов’язки міського голови Ірпеня Анастасія Попсуй підписала з ТОВ «Бучанське-техно» договір купівлі-продажу першого поверху будівлі, розташованої в Гостомелі на вулиці Молодіжній, 9… З переходом у комунальну власність першого поверху школа буде займати всю будівлю. Також у комунальну власність ірпінської громади відійшли 16 соток землі, що прилягає до навчального закладу».

Рейтинг відеоновин «КиевVласти» складається на основі кількості переглядів сюжетів на Youtube-каналі видання за певний період.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300