Реклама

На Київщині для переселенців започаткують клуби вивчення української мови

На Київщині для переселенців започаткують клуби вивчення української мови

Переселенці з різних регіонів України, для яких Київська область стала новою домівкою, матимуть можливість опановувати державну мову в клубах з вивчення української мови. Цей проєкт невдовзі стартуватиме з Ірпінської громади. З відповідною ініціативою виступив депутат Київської обласної ради Георгій Цагареішвілі під час презентації книги поезій Григорія Кочура «Інтинський зошит», на яку були запрошені вчителі української мови та літератури.

Img 2870

Життя і творчість видатного поета та перекладача Григорія Кочура спонукали до започаткування на Київщині проєкту з вивчення української мови для переселенців. За словами депутата Київської обласної ради Георгія Цагареішвілі, клуб вивчення рідної мови стартуватиме з Ірпеня.

Img 2872

«Ірпінь ще з 2014 року прийняв найбільшу кількість внутрішніх переселенців. І у мене виникла ідея саме з Ірпеня започаткувати курси вивчення української мови для переселенців зі Східної та Південної  України. Закликаю підтримати цю ініціативу всі громади Київщини», — повідомив Георгій Цагареішвілі.

Img 2873

«Моєю рідною мовою є грузинська, бо я народився у Грузії. На жаль, більшість мого життя пройшла у російськомовному середовищі. Перед початком великої війни я розпочав вивчення української мови, і зараз я поновив заняття», — розповів депутат Київоблради.

Img 2874

Ініціативу Георгія Цагареішвілі підтримали присутні на презентації книги ірпінські вчителі української мови та літератури, а також керівниця відділу культури, національностей та релігій Ірпінської міськради Євгенія Антонюк, «Ірпінь вже має досвід впровадження проєктів з вивчення української мови. Тому ця ініціатива повинна потужно піти на всю Київську область і всю Україну саме з нашого міста».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!