«Слуга народу» в 95-му окрузі порушив закон у перший день після реєстрації

Photo 2019 07 03 17 43 33

Кандидат у нардепи від партії «Слуга народу» Олександр Горобець, який балотується в 95-му виборчому окрузі, відразу ж після своєї офіційної реєстрації в ЦВК порушив два закони – «Про вибори народних депутатів України» та «Про друковані засоби масової інформації (пресу)». Про це повідомляють громадські активісти, які здійснюють спостереження за перебігом виборчого процесу.

Так, згідно зі статтями 1 та 14 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу)», заборонено видання та розповсюдження хоча б одного примірника друкованої продукції, якщо вона не зареєстрована в установленому порядку. До такої друкованої продукції належать газети, журнали, бюлетені, альманахи тощо. Попри це, кандидат у народні депутати Олександр Горобець замовив, видав та розповсюдив не зареєстрований у встановленому порядку інформаційний бюлетень «Слуга народу». Тобто видання й розповсюдження цього бюлетеня є незаконним, наголошується в повідомленні. Тим більше, що в бюлетені відсутні будь-які вихідні дані, передбачені статтею 32 Закону «Про друковані засоби масової інформації (пресу)», а саме не вказано інформацію про засновника видання, редактора, немає порядкового номеру, дати виходу, індексу видання, адреси редакції, а також серії та номеру свідоцтва про реєстрацію.

Крім того, підкреслюють активісти, кандидат від партії «Слуга народу» по 95-му округу порушив вимоги Закону України «Про вибори народних депутатів України», яким передбачена можливість випуску агітаційних матеріалів у друкованих засобах масової інформації тільки після проведення оплати цих матеріалів з рахунку кандидата. До виходу бюлетеню «Слуга народу», де були опубліковані агітаційні матеріали кандидата Олександра Горобця, жодних оплат із його рахунку не проводилося. І це при тому, що бюлетень було розповсюджено по 95-му округу накладом 150 000 примірників, і його друк обійшовся Олександру Горобцю приблизно у 200 000 гривень. Це видання, зокрема, розповсюджувалося під час зустрічі кандидата в Білогородці Києво-Святошинського району.

Спостерігачі за виборчим процесом вимагають від Національної поліції в Київській області провести невідкладне розслідування порушень виборчого законодавства з боку кандидата від партії «Слуга народу» по 95-му округу Олександра Горобця. Також активісти звертають увагу НАЗК та ЦВК на ці кричущі факти порушень.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300