Сьогодні стартує ІІІ Міжнародний фестиваль письменників-перекладачів «Кочур Фест» (програма)

Photoeditorsdk Export

Сьогодні розпочинається ІІІ Міжнародний фестиваль письменників-перекладачів «Кочур Фест», який буде проходити в Києві та Ірпені. У ньому візьмуть участь зарубіжні гості – літератори з Туреччини Метін Ченгіз і Меле Езлем Сезер. Про це редакції ITV повідомили у відділі культури, національностей і релігій Ірпінської міськради.

У програмі фестивалю:

8 жовтня

14:00 – Круглий стіл «Поширення української літератури за кордоном: проблеми і перспективи» за участю провідних українських і зарубіжних культурних діячів (Київ, «Укрінформ»).

16:00 – Представлення закордонних гостей «Кочур Фесту» і низки видань. Будуть презентовані такі книги: бельгійське видання «Сонячні кларнети: антологія української поезії французькою мовою» проф. Дмитра Чистяка, «Від столу до престолу» Ніколь Лоран-Катріс, «Міфічної доби» Єтона Келменді, «Не гукайте в неділю мене…» Люлзіма Тафи, «Троянда шумовинь» Метіна Ченгіза (Київ, Національна спілка письменників України).

9 жовтня

11:00 – Круглий стіл «ІІІ Міжнародний фестиваль письменників-перекладачів “Кочур Фест”: здобутки, проблеми, перспективи». Телеміст із зарубіжними письменниками – партнерами фестивалю (Італія, США, Польща, Румунія та ін.) (Ірпінь, Центральний будинок культури).

11:00–16:00 – Книжковий ярмарок (Ірпінь, центральна площа, поруч із міською бібліотекою).

14:00 – Презентація проєкту креативного простору «Читай-місто» (Ірпінська міська бібліотека для дітей).

15:00 – Презентація книги Ані Радомської «Усі собаки космосу» (Ірпінська міська бібліотека для дітей).

15:00 – «Кочур-читання». Почитати власні твори та твори інших авторів будь-якою мовою світу зможуть усі охочі (Ірпінь, центральна площа, біля ТЦ «Ірпінь-сіті»).

17:00 – Творчий вечір українських і зарубіжних письменників-перекладачів із презентацією вітчизняних та іноземних видань за участю визначних літераторів і культурних діячів України (Ірпінь, ресторан «Шато-парадіз»).

10 жовтня

12:00 – Круглий стіл «Бізнес і культура» за участю представників бізнесу й органів державної та муніципальної влади, діячів культури, громадських активістів (Ірпінська міська рада).

Нагадаємо, Міжнародний фестиваль письменників-перекладачів «Кочур Фест» був започаткований Ірпінською міською радою та видавництвом «Саміт-книга» в жовтні 2019 року. Його назвали на честь видатного українського перекладача, поета й літературознавця Григорія Кочура, який жив і працював в Ірпені. Крім українських літераторів, у форумі взяли участь гості з Європи: французька письменниця і перекладачка, директорка низки європейських літературних фестивалів Ніколь Лоран-Катріс, італійська письменниця і перекладачка, засновниця поетичного фестивалю «Європа у віршах» Лаура Ґаравалья, сербський письменник і перекладач, член Королівської академії наук і мистецтв Сербії Милутин Джуричкович, представник Посольства Киргизстану в Україні Ермек Канибеков.

Торік, попри карантинні обмеження, в Ірпені провели ІІ Міжнародний фестиваль «Кочур Фест». Його родзинкою стала презентація в парку Письменників книги перекладів класика азербайджанської літератури Насімі. Його твори в перекладі українською мовою представив народний артист України Анатолій Матвійчук. Презентація відбулася за підтримки Азербайджанського культурного центру ім. Мусліма Магомаєва та Посольства Азербайджану в Україні. 


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпені змагаються титуловані орієнтувальники із порушеннями слуху (відео)

Сьогодні, 21:43

Детальніше
«Україні потрібен свій фантастичний всесвіт» — автор фентезі «Кий і морозна орда» Нік Лисицький

Сьогодні, 16:14

Детальніше
Ірпінь закуповує 77 ударних дронів

Сьогодні, 15:38

Детальніше
Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Всі новини
300x300