Спеціальний урок про вейпінг від заслуженого лікаря України Сергія Горошка (відео)

Що таке вейпінг сьогодні знають, мабуть, усі молоді люди. А от чи справді електронні цигарки такі безпечні, як декотрі вважають, з цим потрібно розібратися. Саме для цього в Ірпінському ліцеї інноваційних технологій провели спеціальний урок.

Марія Гостін, в.о. директора Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

«Проблема вейпінгу – ми зараз називаємо це вже проблемою – вона стоїть гостро. Тому що, якщо раніше дитина курить десь, ми пройшли, запах відчули і ми можемо швидко зреагувати, то тут немає запаху, тут немає сигналів, що проблеми взагалі існують. Ми назвемо цю зустріч профілактичною і ми попереджаємо таким чином можливі проблеми. Які можуть виникнути».

Профілактичне заняття  для ліцеїстів провів заслужений лікар України, завідувач Ірпінської амбулаторії сімейної медицини Сергій Горошко. З’ясувалося, електронна сигарета така ж вбивця, як і звичайна. Пари, які вдихає людина можуть спровокувати цілий список найнебезпечніших захворювань. Наприклад, пошкодити тканини легенів та серця і, навіть, спричинити рак.

Сергій Горошко, заслужений лікар України, завідувач Ірпінської сімейної амбулаторії №7:

«Речовини, які застосовуються саме при утворенні пари і переносу цих речовин, вони можуть викликати навіть бронхіальну астму у людей».

Лікар пояснив, що шкідливих хімічних з’єднань у курильній рідині не менше ніж в тютюновій сигареті. А навіть більше. Якщо в тютюновій – таких сполук 4 000 то в електронній – їх аж 5 000. Особливе застереження прозвучало від медика  для дівчат.

Сергій Горошко, заслужений лікар України, завідувач Ірпінської сімейної амбулаторії №7:

«Блокує певні ферменти і веде до порушення утворення гормональних речовин саме статевих стероїдів у жінки і їхньої регулюючої властивості».

На завершення зустрічі учні зізналися, що вейпінгом не займаються , але з уроку почерпнули для себе багато корисного.

Артем, учень Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

«Вцілому це шкідливо для здоров’я. Тим більше є прив’язаність до електронних цигарок. Все більше і більше хочеться і так випливає потім, що зявляються проблеми із легенями».

Микола, учень Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

«Він детально про все це розказав і я ще більш переконався, що це мені не потрібно».

Олександра, учениця Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

«Впевнилися до кінця, що тепер це точно не потрібно».

Як же уникнути бодай найлегшого захворювання тим, хто все-таки курить? У заслуженого лікаря України Сергія Горошка є одна але дуже дієва порада.

Сергій Горошко, заслужений лікар України, завідувач Ірпінської сімейної амбулаторії №7:

«Перестаємо курити!».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300